Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molle tog hem "Club Goa"

Annons
Zübeide Simsek och Özcan Yildiz hade inte en chans. Det är Molle Holmberg som är dokusåpornas okrönte kung. Åtminstone om man räknar TV3:s "Club Goa" som dokusåpornas dokusåpa.


- Jag blev självklart glad över att vinna. Det känns skönt! Om man vinner "Club Goa" är man dokusåpakung. Alla i programmet har ju varit med i dokusåpor tidigare, så det finns inte så många medelsvenssontyper med, säger Molle Holmberg.

Varför vann just du?

- Jag är en av de bästa i Sverige, eventuellt i Europa och världen, på det här formatet.

TV3 hårdlanserade "Club Goa" som den "mest skruvade och underhållande realityserien någonsin". Med deltagare som alla hade erfarenhet av dokusåpalivet sedan tidigare hoppades man kunna servera tittarna överraskningar och skandaler på löpande band. Men serien med bland andra Molle Holmberg ("Baren"), Zübeide Simsek ("Expedition: Robinson"), Özcan Yildiz ("Farmen") och Kitty Jutbring ("Big brother") har inte lockat så många tv-tittare som väntat och flyttades till slut till en sämre sändningstid.

Molle Holmberg tror själv att det beror på klippningen av programmet.

- De har klippt bort mycket av det som har hänt, det som de yngre tittarna skulle ha velat se. På något sätt har de velat familjeanpassa "Club Goa". Men jag tycker att de borde ha visat mycket mer sex, våld och perversioner. Det är ju det kidsen vill ha!

Det händer ofta att dokusåpavinnare gråter ut i medierna och berättar att de ångrar att de fläkt ut sig i underhållningsprogrammen. Men Molle Holmberg ångrar inte en sekund av "Club Goa". Han skulle gärna delta i en ny dokusåpa. Att vara med i brittiska "Big brother" är ett av hans största mål.

- Mitt liv går ut på dokusåpor, säger han. Jag är dokusåpadeltagare, det är det jag gör och delvis försörjer mig på.

Men han poängterar samtidigt att den här längtan efter att synas i tv och vara känd ibland känns som ett slags störning. Just nu håller han på att skriva en bok om dokusåpor och ungdomskultur.

- Väldigt många dokusåpadeltagare försöker kompensera en brist de har från barndomen. De vill bli sedda och uppskattade - men man blir inte mer uppskattad och man blir egentligen inte sedd när man är med i en dokusåpa. Därför är det lätt att det blir som ett missbruk, säger han.

Men om du nu har de här insikterna, varför envisas du med att vara med i fler dokusåpor?

- Det är inte så himla lätt att sluta, det här är ju mitt jobb.

Hur ska du använda pengarna du har vunnit - för du ska väl fira vinsten?

- Jag kommer inte att unna mig något. De där pengarna, som förresten blir ungefär 210 000 efter skatt - så det är inte direkt så att man kan byta liv med hjälp av dem - ska gå till bokprojektet. Jag köpte två jävligt dyra Dry Martinis på flygplatsen, men mer än så blir det inte, säger Molle Holmberg.

TV3 planerar i nuläget ingen fortsättning på "Club Goa". (PM)

Mer läsning

Annons