Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monica Borrfors

Monica Borrfors
På Ren Svenska
(Gazell)

Annons
Betyg: 4
Monica Zetterlund var först med att sjunga jazz på svenska. Nu har Monica Borrfors gjort sammaledes på sin senaste skiva. Musiken på den här färska skivan är en mix av melodier ur den amerikanska sångboken, som ex. Jag Var För Ung (Blame It On My Youth), Blasé Som Jag (Lush Life), Vår Igen (Spring Is Here), Vilse Igen (Detour Ahead) men även pärlor ur den svenska visskatten som Barbro Hörbergs Med Ögon Känsliga För Grönt och Olle Adolphsons Vad Tänker Han På, Nu Har Jag Fått Den Jag Vill Ha och Gunnar Svenssons En Valsfan med text av Hasse & Tage, samt annat smått och gott.
Monica Borrfors jazzkonst är som ädelt vin. En mogen mästarinna som tagit bort oväsentligheterna i sitt formspråk och så att säga gått på djupet.
Den här utmärkta skivan lyfter fram och understryker alla de egenskaper och förtjänster som blivit Monicas adelsmärken. Hennes ambition att vårda melodin, hennes distinkta textning, hennes förmåga att krypa under en text och presentera den så att varje stavelse känns äkta, hennes inlevelse och engagemang.
Förutom Monicas själfulla sång hörs också Tommy Kotter piano, Lars Danielsson bas, cello, Anders Kjellberg trummor och slagverk samt gästsolisterna Staffan Svensson trumpet och Nils Landgren trombon.
Gör bekvämt för er, lyssna och njut till Monica Borrfors hittills bästa skiva!

Mer läsning

Annons