Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monster hunter

Playstation 2

Annons
Betyg: 2

Introt är nästan poetiskt. Upplägget likså. För i rpg-action-äventyret Monster hunter handlar det om att bo och jaga i ett medeltida samhälle. Leva, enkelt uttryckt.
Man börjar som en vanlig ung man eller kvinna som drömmer om att bli jägare. Landskapet runt byn domineras av dinosaurieliknande monster och det gäller att samla in kött från dem samt olika örter och grönsaker från naturen. Med tiden bygger man upp sin arsenal av vapen och sin rustning.
Spelet är först och främst ett on-line-spel men har även ett single-player-läge. Och även om Monster hunter levererar en fin miljö och en stämningsfull musik, känns det ofärdigt. För många små misstag lyser igenom för att man ska kunna låta det passera. Exempelvis går det hur bra som helst att bara gå rakt igenom saker som borde vara solida. Sådant förtar stämningen.
Dessutom är kontrollen avig; man slåss med den högra styrspaken, vilken gör det svårt att precisera slagen. Grafiken förtjänar inte heller några hurrarop, men det kanske inte är så konstigt eftersom spelet kom ut redan förra hösten i USA. (PM)

Mer läsning

Annons