Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moraeus längtar till Sundsvall

/
  • Den 26 mars kommer Kalle Moraeus till Sundsvall som blir det näst sista stoppet med turnén

Han beskriver Sundsvall som en av hans favoritstäder.
När en av Sveriges mest populära artister ger sig ut på turné med det 20-årsjubilerande bandet Hej Kalle så var Sundsvall en given anhalt.
– Där blir jag alltid bemött på ett fantastiskt sätt, säger Kalle Moraeus.

Annons

Föreställningen heter "En dalmas i storstan". Premiären skede på Intiman i Stockholm i mars förra året och där drog man fullt hus, precis som på Kajskjul 8 i Göteborg.

Där och då togs beslutet.

– Vi måste ut i landet med den här föreställningen. Det var helt givet. Och det känns fantastiskt roligt att få göra den här turnén med mitt band Hej Kalle. Vi firar 20-årsjubileum och vi känner varandra utan och innan. Vi är bästa vänner och har upplevt både himmel, helvete och barnafödslar. Vi tänker hålla på i 30 år till, berättar Kalle Moraeus för Dagbladet.

Vad kan du berätta om föreställningen?

– Det blir en liten kavalkad om våra liv och allt vi upplevt under de här åren. Jag kommer berätta min story om hur det är att bo på landet. Det blir lite roliga historier och anekdoter.

Linköping är först ut den 12 februari på en turné som innehåller 13 stopp.

Näst sist ut är Sundsvall den 26 mars – en stad Kalle Moraeus längtar till.

– Det är Sundsvall, Umeå och Luleå som jag besöker mest. I Sundsvall är jag i snitt två gånger per år, det är en fantastisk stad. Där blir jag alltid bra bemött och jag är förankrad där. Jag måste säga att Kjell Lönnå gör ett väldigt bra jobb med sin kör där.

Ni gör en rejäl turné. Gillar du turnélivet?

– Det är faktiskt väldigt jobbigt. Resorna sliter verkligen. Det är resorna vi tar betalt för, inte spelningarna för dem kan vi göra gratis.

Har du några nya tv-projekt på gång? Blir det någon fortsättning med "Moraeus med mera"?

– Det förs sådana diskussioner. Det blev väldigt populärt och vi låg inte långt efter "Så mycket bättre" i tittarsiffror. Vårt program är det enda i den genren som kan konkurrera med det.

Men först ska den populäre dalmasen genomföra en rejäl turné, väl värd ett 20-års-jubileum.

Mer läsning

Annons