Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mötley Crue redo för Sölvesborg

Det började 1992 i liten skala, med veteranerna Nazareth som affischnamn. 13 år senare har Sweden Rock Festival växt till ett jätteevenemang där de främsta stjärnorna inom hårdrocken radar upp sig.
Mötley Crue, Accept, Dream Theater, Anthrax och Motörhead finns på plats i Sölvesborg när festivalen drar i gång idag.

Annons
Först ut är svenska Crystal Eyes som värmer upp publiken redan vid lunchtid. De största namnen under torsdagen är annars amerikanska Anthrax och Megadeth, brittiska Motörhead och Nazareth - och kvällens sista artister, nyligen återförenade metalbandet Accept.
På fredagen spelar bland andra progghårdrockarna Dream Theater, svenska Hammerfall och de gamla bluesrockarna Status Quo. Kvällens affischnamn är Sammy Hagar, Van Halens frontman, som dyker upp med sitt eget band Wabos.
Sweden Rock Festival är av tradition fylld av manliga gästartister. Men några band med kvinnliga stjärnor har ändå letat sig in på programmet. Svenska Crucified Barbara har till exempel haft vissa framgångar med sin attitydstarka heavy metal. De får också sällskap av den amerikanska symfonirockaren Lana Lane och 80-talsbrudarna i Vixen.
Den sista dagen på festivalen är vikt för exempelvis den ärrade svenske gitarrhjälten Yngwie Malmsteen, doom metal-bandet Candlemass och amerikanske Dio - som brukar räknas som "hårdrockens urfader".
Men det band som har väckt allra störst uppmärksamhet på Sweden Rocks festivallista är ändå Mötley Crue. Bandet, med Nikki Sixx, Tommy Lee, Vince Neil och Mick Mars är tillbaka, återförenade och spelsugna. Mötley Crue, som inte har varit i Sverige sedan 1989, får passande nog avsluta hela festivalen. (PM)
(ST:s Joacim Persson rapporterar från festivalen under hela helgen)

Mer läsning

Annons