Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albatraoz-dj på Club Ninetone

/
  • AronChupa är taggad inför spelningen i Sundsvall på fredagskvällen.

Halloween – och Club Ninetone på Aveny.
Där kan besökarna dansa in skräckhelgen till dj AronChupas beats.
– Kom dit! Det kommer bli en jäkla fest, säger artisten som ligger bakom hiten I'm an Albatraoz.

Annons

På fredagen är det Halloween. Det kan firas på flera håll i Sundsvall. Till exempel på Club Ninetone på Aveny, som får besök av det senaste tillskottet bland Sveriges dj-stjärnor – AronChupa.

Eller Aron Ekberg som han egentligen heter.

– Det blir mycket osläppt material. Jag kommer också spela lite tyngre house. Det passar bra som dansmusik på sena klubbar, säger Aron Ekberg.

Enligt Club Ninetone kommer både över- och nedervåning "koka till tunga beats".

– Jag står inte bara och spelar och vevar, utan det blir en show. Min syster är med och sjunger live och en till dj gästar, säger Aron Ekberg.

Aron Ekberg är 23 år gammal och kommer från Borås. Han är en av fem medlemmar i gruppen Albatraoz, som har haft en hit med samma namn. I augusti startade han upp sitt soloprojekt AronChupa.

Låten I'm an Albatraoz har sålt dubbel platina och legat på topplistan på Spotify i Sverige i flera veckor. Den har även nått listor i bland annat Danmark, Holland och Österrike.

– Det är annorlunda att spela själv. Det är lättare med grabbarna eftersom vi kan luta oss mot varandra. Nu ligger allt i mina egna händer. Samtidigt är det roligare, det är en större utmaning, säger Aron Ekberg.

Om ett par veckor ska AronChupa ge sig ut på turné i Europa. Sedan vill han använda marknaden i England och USA som språngbräda för att släppa nytt.

– Min singel har börjat växa där. Jag vill utgå från marknaden där och kanske måste anpassa mig. Så jag tänker inte stressa med att släppa någon ny singel. När jag väl släpper något ska det vara riktigt jävla bra, säger Aron Ekberg.

Visionen med hans musik är att blanda gammalt och modernt.

– Jag vill att det ska vara en uppgradering av electro swing. Och jag vill att det är därför folk tycker att det är bra.

Här kan ni se AronChupas hälsning till Sundsvall på Instagram.

Mer läsning

Annons