Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albumaktuella Imperial State Electric laddar för Block Party

/

Nicke Andersson är en levande rockikon som hela tiden rör sig framåt. Nästa helg spelar han på Sundsvall Block Party med sitt Imperial State Electric.
– Det blir andra spelningen vi gör med nya skivan, säger han.

Annons

Entombed, The Hellacopters, Death breath, The Solution. Det är ett cv som imponerar på de flesta.

Nu kan Nicke Andersson också hålla huvudet högt med det senaste projektet Imperial State Electric. Bandet bildades 2010 och redan nu har de släppt sin fjärde platta "Honk machine", en skiva som mestadels fått bra betyg.

– Jag är redan inne på nästa platta. Jag är klar med skivan när den har släppts. Jag vet att det är fel. Det borde vara tvärtom, säger Nicke Andersson.

Han berättar att han alltid skriver låtar. Och inte till en speciell skiva.

– Så fort jag har en minut över skriver jag. Det är därför jag har ett lager med grejer som ligger och väntar. Till den här skivan hade vi 50 låtar att välja bland.

Bandkamraterna Dolph de Borst och Tobias Egge har också skrivit låtar men det går inte lika fort, enligt Nicke Andersson.

– Lägg på en nolla för hur många jag skriver.

Sedan sätter sig alla fyra bandmedlemmarna ner och bestämmer vilka 10-15 låtar som ska vara med.

– Det är en demokratisk process och vi jobbar med vad vi tror passar bra på skivan. Efter det repar vi och spelar in.

Hur tycker du att "Honk machine" blev?

– Den blev bra, men om man är helt nöjd ska man inte göra någon mer skiva, säger Nicke Andersson.

Lördag den 5 september spelar Imperial State Electric på Sundsvall Block Party och de har många låtar att välja bland, även att ha favoriter.

– Det är ett lyxproblem. När det gäller låtar från nya skivan vet man inte än vilka som funkar och det finns alltid någon låt som en i bandet tycker är knepig att spela. Men det kommer inte bara att bli låtar från nya skivan.

Nicke Andersson har oftare än många andra gått vidare till nya musikala projekt. Med Imperial State Electric ser han att det finns mycket mer att göra med.

– Imperial är lite öppnare. Ramarna är inte så små så att det finns plats för mer olika låtar. Nästa platta kommer att komma lite snabbare. Jag tror att vi ska släppa nästa redan i maj.

Senast Nicke Andersson var i Sundsvall och spelade kommer han inte riktigt ihåg, men han tror det var med The Hellacopters.

– Det var tidigt 90-tal tror jag. Det känns skitbra med Block Party och det var bra i Sundsvall. Det blir andra spelningen vi gör med nya skivan.

Mer läsning

Annons