Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra vändan i länet

/
  • Sallyswag, som har sin bas i Göteborg, återvände till Västernorrland för en ny skolturné. Med i bandet hittar vi två före detta Sundsvallsbor, ebba Wigren (tredje fån vänster) och Nadia Hamouchi (längst till höger).

De gjorde succé på Sveateatern förra turnévändan i Medelpad.
I går spelade Sallyswag för högstadieungdomar på Arenaskolan.

Annons

Sallyswag var ute på en skolturné redan vecka fem, då också med några kvällskonserter, runt om i Mellannorrland. Bland annat gjorde de succé på Sveateatern. Den här veckan är det bara skolor som får besök. Det är Scenkonstbolaget som anlitat bandet. På torsdagen genomförde bandet två konserter på Arenaskolan i Timrå.

– Det är en utmaning just med ungdomar som går i sexan till nian. Det kanske inte gillar det vi gör eller inte kan visa det. Men det är en skön känsla när man får tillbaka något av dem, säger Nadia Hamouchi som spelar trumpet i Sallyswag och ursprungligen kommer från Sundsvall.

Det var violinisten Erika Risinger som tog initiativ till att bilda Sallyswag för lite mer än ett år sedan. Hon samlade ihop de bästa kvinnliga musikerna hon visste i Göteborg och Malmö för att de skulle delta i en tävling. Sallyswag gick och vann den och fick spela på Ume folk. Det ledde även till en spelning på Urkult förra året.

– Det rullade in rätt mycket spelningar efter att folk sett oss på Ume folk. Just Urkult var grymt. Det känns som vår stil, säger Nadia Hamouchi.

Bandet beskriver sin musik som en smörgåstårta med allt på. Det är reggae, dancehall, balkan, svensk folkmusik och en massa annat. Nadia Hamouchi gillar blandningen.

– Det blir mer intressant tycker jag. Alla bidrar med sin krydda.

Nadia Hamouchi gick estetlinjen på gymnasiet och kom in via jazzen. Nu jobbar hon som frilansmusiker i Malmö.

– Det känns grymt att testa sina vingar. Jag hade inga stora förväntningar men jag flyger fortfarande.

Hon har spelat live med flera stora svenska musiker.

– Förra året spelade jag med Titiyo, Kristin Amparo och Jasmine Kara. Det var grymt kul och det växer man av, säger hon.

Mer läsning