Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assergård säljer guld och släpper EP

/
  • Emil Assergård och guldsäljande hitsingeln

Det rullar på för Undromsbördige Emil Assergård.
I veckan stod det klart att hans succésingel sålt guld och i dagarna släpper han dessutom en ny EP-skiva.

Annons

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Undromssonen Emil Assergård är glad. I veckan fick musikern, som numera bor och verkar i Stockholm, reda på att hans hitsingel "Jag råkade sälja min bästa vän" hade sålt guld.

– Att sälja guld betyder numera att en låt blivit streamad 2,6 miljoner gånger, vilket motsvarar 20 000 sålda faktiska exemplar, berättar Emil Assergård.

"Jag råkade sälja min bästa vän" återfinns på fullängdsalbumet "Rakt från hjärtat", som släpptes 2013 och faktum är att i skrivande stund har låten till och med passerat 3 miljoner spelningar på Spotify. Att notera är att hans andra hitlåt "Ego" nu spelats över 2,1 miljoner.

– Jag är givetvis väldigt glad och tacksam för alla lyssningar, säger Emil Assergård.

Bortsett från guldframgångarna släppte Assergård nya EP-skivan "Snö" under fredagen.

– Den innehåller tre nya låtar och en gammal låt i ny version. Det är inga skämtsamma låtar, med ändå är det poppigt och lättlyssnat. Textmässigt handlar det mest om olycklig kärlek och någon slags utanförskap skulle jag väl säga, förklarar Emil Assergård.

Nya "Snö" blir faktiskt 24-årige Assergårds andra skivsläpp detta år - i september släpptes fullängdsalbumet "Den ensamma känslan". Någon ny turné med "Snö" i bagaget är däremot inte aktuellt just nu.

– Jag ska faktiskt ta det ganska lugnt nu i december, men den 18 december kommer jag hem till Sollefteå och gör en spelning med bandet på Bowlingen, berättar Emil Assergård.

Läs även:

Emil Assergård aktuell med ny skiva och turné

Aktuell Emil till Nipyran - se nya videon här

Skivrecension: Ett steg i rätt riktning för Assergård

Mer läsning

Annons