Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertlin om Dinah Nah: "Folk kommer att gilla henne"

/
  • Under lördagskvällen uppträder artisten Dinah Nah i Melodifestivalen. Här står hon tillsammans med Managern Tommy Söderman och röstcoachen Susanne Bertlin från Sundsvall.

I kväll tävlar Dinah Nah i Melodifestivalens fjärde deltävling.
– Jag tror att folk kommer att gilla henne, säger Susanne Bertlin som har coachat den nyskapade artisten.

Annons

Dinah Nah debuterar i Melodifestivalen under lördagskvällen med låten "Make Me (La La La)". Sundsvallsprofilen Susanne Bertlin har coachat henne i några månader och hjälp henne komma in i artistrollen.

– Vi började träna i november, skivbolaget satte ihop oss två och vi skulle se om det klickade – och det gjorde det, säger hon.

Trots att Susanne Bertlin har titeln röstcoach så är sången bara en del av allt som krävs av en artist. Koreografi, det sceniska uttrycket, kameraplaceringar är några av de saker som Dinah Nah har fått finslipa inför Melodifestivalsdebuten.

– Hon har utvecklats mycket, man behöver hjälp för att få fram den man är som artist. Man måste verkligen kunna visa sina känslor på utsidan för att man ska gå igenom tv-rutan, säger Susanne Bertlin.

Under lördagskvällen tävlar även den folkkäre artisten Måns Zelmerlöw, men Susanne Berlin tror på sin elev.

– Jag tror att folk kommer gilla Dinah Nah, men vi får se vad som händer. Hennes nummer är väldigt härligt och hon har dansare och dansar själv – det är genomarbetat och bra.

Dinah Nah heter egentligen Malin Sundström och var tidigare en del av popgruppen Caramell som var stor under 1990-talet. Gruppen är mest känd för låten "Caramelldansen" som blivit ett internetfenomen på senare tid.

Låten "Make Me (La La La)" är skriven av Malin Sundström tillsammans med Doktor Alban, Jakke Erixson och Karl-Ola Kjellholm.

Mer läsning

Annons