Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bristande låtmaterial sänker Looptroop

/

När gick Looptroop från att vara Sveriges överlägset bästa hiphopgrupp till att bli mediokra?

Annons

Efterforskningar visar att det var i samband med att de 2008 släppte sitt fjärde album "Good things" - det var då de adderade det löjliga "Rockers" till bandnamnet, spelade in en tolkning av Bon Jovis "Livin' on a prayer" och började lägga allt mer kraft på att sjunga.

Fjolårets svenskspråkiga album "Mitt hjärta är en bomb" var dock mer angelägen och berörande än det mesta som Västeråsbandet gjort på senare tid så det fanns trots allt vissa förhoppningar på "Naked swedes". Tyvärr raseras dessa ganska snabbt.

Det är egentligen märkligt att det kan gå så fel. Embee är ju fortfarande en extremt kreativ och duktig producent samtidigt som Cosmic, Embee och framför allt Supreme som bekant är skickliga rappare.

Problemet sitter i stället i låtmaterialet - Looptroop Rockers vill göra mer än traditionell hiphop, ofta låter det som soulig pop med rappade verser. Visst är det hedervärt men de är inte tillräckligt skickliga låtskrivare för att ro det i hamn. Det är extra tråkigt när man samtidigt hör hur bra de skulle kunna vara.

Artist: Looptroop Rockers

Album: "Naked swedes"

Genre: Hiphop

Bolag: DVSG/Sony

Betyg: 2/5

LINUS BRÄNNSTRÖM

Mer läsning

Annons