Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Cirkeln sluts för mig"

/

Han spelar vanligtvis på stora arenor runt om i världen.
Men spelningen på Sensommar kunde Style of Eye inte tacka nej till.
– För mig kommer Sundsvall alltid att kännas som hemma, säger han.

Annons

Style of Eye, eller Linus Eklöw som det står i passet, är precis hemkommen från en lång världsturné med DJ-duon Galantis som han utgör ena halvan av.

– Det blev många grymma spelningar. Bäst var nog när vi stängde hela EDC-festivalen i Las Vegas som är världens största dansmusikfestival. Det kändes väldigt speciellt, säger han.

Den 29 augusti byts världsarenor mot festivalen Sensommar i Sundsvall, där Style of Eye, Maskinen och Veronica Maggio uppträder. Men storleken på spelningen spelar inge större roll för Linus Eklöw.

– Jag trivs alltid bra så länge publiken är nöjd och peppad.

Spelningen på Sensommar är en av få Style of Eye gör i Sverige under sommaren. Att det blev i födelsestaden Sundsvall var ingen slump.

– Jag nappade direkt när jag hörde att Maskinen skulle köra, vi är gamla vänner och har turnerat ihop. Sen när det är i Sundsvall känns det lite som att cirkeln sluts för mig.

På scen vill Linus Eklöw sprida glädje och få hela publikhavet att dansa med.

– Det är det den här musiken handlar om. Det är feelgood och skapar en enorm frihetskänsla både för mig och för publiken.

För att skapa den känslan krävs det en hel del från honom själv bakom DJ-bordet.

– Jag försöker att aldrig släppa kontakten med publiken, för att hålla dem intresserade och på tårna. Sedan försöker jag förmedla en hög energi från scen och det brukar smitta av sig.

Sensommar bli en speciell kväll för Linus Eklöw och han lovar detsamma för publiken.

– Det blir ett galet röj hela kvällen.

Mer läsning

Annons