Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Countrydoftande kväll

Hyllade EP's Trailer Park kommer till Pipeline i kväll för en riktig americanaafton. De får sällskap av Lars Ekengren från Örnsköldsvik och Shady Town från Sundsvall.

Annons

EP’s Trailer Park startades redan 1999 av sångaren och låtskrivaren Eric Palmqwist och blev snabbt ett av de mer hypade banden i det tidiga tvåtusentalets americanavåg, som även Sundsvallssonen Lars Bygdén var en del av.

Eric Palmqwist var gruppens musikaliska centrum och under åren passerade ett flera begåvade musiker. Tidigare medlemmar är bland annat Tobias Fröberg, Magnus Tingsek, Arvid Lind (Sundsvallsmusikern som spelade i Popsicle och med bakgrund i The Shades of Orange som är klar för Hamnyran i juli) och Björn Yttling från Peter, Björn & John.

EP’s Trailer Park har tidigare hunnit släppa tre fullängdare och en EP, spelat förband till bland andra Jose Gonzalez, Christian Kjellvander och Buddy Miller. Ane Brun och Ron Sexsmith är några av de som gästat på scen.

I slutet av januari släppte EP's Trailer Park sitt fjärde fullängdsalbum och mottagandet har varit oerhört bra, med recensioner i flera av Sveriges största tidningar.

– Hela skivan handlar om Gotland och att komma hem. Jag är från Södertälje och det kan lika gärna handla om det, men det är inte nostalgiskt. Det är om att komma tillbaka till något man har lämnat. Man kan vara främling i sin egen stad, säger basisten och klaviaturspelaren Ruben Engzell som varit med i gruppen sedan 2005.

Skivan har producerats av Andreas Matsson, känd från Popsicle och Sweet chariots. Han har även jobbat med Peter Jöback och Carola.

– Vi har haft en stabil sättning några år och kände att vi ville spela in live i studion. Det blev vår kick. Andreas var med och spelade piano och blev som en extra medlem. Sedan hade vi med en stor lyxig gospelkör. Det här är vår vuxna skiva, säger Ruben Engzell.

På fredagen spelade de på CC-puben i Gävle och i kväll blir det Sundsvall.

– Vi gör ett ryck med spelningar nu innan sommaren. Det ska bli jättekul att komma upp, jag har aldrig spelat på Pipeline, säger Ruben Engzell.

Det blir också en hel del annan country och americana under kvällen. Värmer upp gör Sundsvalls Shady Town och Örnsköldsviksbon, som nyligen hade releasefest på E-Street, Lars Ekengren och hans kompband The cold cold ground.

Mer läsning

Annons