Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dark country-artisten Hannah Aldridge i Sundsvall

/

Dark country-artisten Hannah Aldridge är på Skandinavien-turné med Jetbone från Sundsvall. På torsdagskvällen spelar de på Aveny.

Annons

27-åriga Hannah Aldridge från Muscle Schoals i Alabama i USA har formats som musiker av hemstaden, men även av Nashville där hennes pappa Walter arbetat som låtskrivare, musiker och producent.

– Det finns ett speciellt sound i Muscle Schoals, en form av bluesig country med en soulig känsla som färgat av sig på min musik, säger hon.

Hennes musik rubriceras som dark country eller dark americana.

– Det grundar sig i att jag också gör musik för skräckfilm och tar med mig den aspekten av mörker in i mina shower. Låtarna behandlar kusliga ämnen och det är naturligt för mig. Jag har svårt att skriva glada låtar, säger Hannah Aldridge

Hon började inte skriva låtar förrän hon gick en musikutbildning när hon var 21 år, men redan som ung lärde hon sig att spela klassiskt piano.

Hennes karriär kom i gång efter att hon fått med låten "Lonesome" i tv-serien "Hart of Dixie".

– Det var lite dålig tajming eftersom jag inte hade ett album att luta mig tillbaka mot. Folk undrade vem är hon? Det var som att skjuta lösa kulor, men det hjälpte mig att komma ut på vägarna. Det fick saker att hända.

Förra året var hon en liten vända till Danmark och Sverige, men det här är den första turnén i Skandinavien genom Rootsy live.

– Det går jättebra, och det har kommit mycket folk på spelningarna. De gillar det nya materialet som jag spelar också. Det är den bästa komplimangen jag kan få.

Hannah Aldridge har med sig rockbandet Jetbone som kompband under hela turnén.

– Nu sitter de här i bussen med mig så jag kan inte säga något dåligt. Nej då, jag älskar dem, vi har blivit som en familj. Vi har fått ansträngt oss musikaliskt och det har varit en utmaning. Både Jetbone och jag har fått sträcka oss utanför vår comfort zone.

Mer läsning

Annons