Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är klara för Hamnyran

/

En het trio artister som alla är förankrade i Sundsvall kommer till stan i juli.

Annons

Under onsdagen blev det klart att en het trio artister, som alla finns förankrade i Sundsvall, kommer att uppträda på Scen Sensus live under Hamnyran 2-4 juli i sommar.

Det är Jessica Falk, The Kristet Utseende och The Thousand Dollar Playboys.

2014 var ett speciellt år för countryartisten Jessica Falk, som bor i Anundgård. Då var det 10 år sedan hennes mamma gick bort i tsunamin. Men hon släppte även en ny skiva "Just do it", som spelats in i Nashville med riktiga musikgiganter.

Jessica Falk har många bollar i luften och det här året har varit fyllt med aktiviteter. Ny ligen uppträdde hon på en välgörenhetskonsert i Sättna kyrka och även på företagargalan Guldstegen i Timrå. Dessutom har hon blivit ambassadör för organisationen Hjärnkraft som vill sprida kunskap om förvärvade hjärnskador.

The Thousand Dollar Playboys var ett countryrockband från Sundsvall som var en del av den svenska alt-country-vågen i slutet av 1990-talet.

Bandet bildades 1996 och upplöstes 2003. Under den tiden hann bandet spela in och ge ut två album på Sundsvallsskivbolaget Massproduktion.

Bandets frontman Lars Bygdén har sedan bandets uppbrott gett ut musik under eget namn, senast hyllade "LB" från 2012.

Vi har kunnat se några återföreningar med The Thousand Dollar Playboys, senast på Aveny 2011.

The Kristet Utseende kunde vi se senast i Sundsvall på Annandagsgalan på Pipeline förra året. I övrigt var 2014 ett lyckat år för bandet då de blev nominerade till en Grammis för deras senaste album "Pervogenesis".

Bandet bildades i Gnarp av Jörgen Fahlberg och Jesper Forselius i början av 1990-talet och har fans över hela landet. De har gjort sig kända för sin egensinniga kombo av metal med texter kring ämnen som droger, frikyrklighet, parafili och mysticism.

Mer läsning

Annons