Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är Urkults första bokning

/
  • Det maskerade fusionsrockbandet Goat är första bokade musikakt till Urkult 2015.

Det kan tyckas vara långt till nästa Urkultfestival, men nu är fösta musikakten bokad och klar.
Det handlar om hyllade fusionsrockbandet Goat.
– Goat är en av de största bokningarna för Urkult 2015, säger Eric Toresad.

Annons

Nästa sommar hålls festivalupplaga nummer 21 och brukligt är det första helgen i augusti som gäller för Urkult. I vanlig ordning kommer Näsåker, och då främst Nämforsens festplats, pulsera av musik från världens alla hörn och det blir allt från konserter och workshops till teatrar och poetry slams.

Redan nu har Urkults arrangörer bokat upp sin första musikakt till kommande festivalupplaga och klara är alltså det kritikerrosade fusionsrockbandet Goat från Göteborg. Bandet släppte det internationellt hyllade debutalbumet "World music" för två år sedan och i september tidigare i år släpptes uppföljaren "Commune".

– En av våra största bokningar på nästa års festival. Goat är enormt hyllade, inte minst utomlands, och de turnerar också mest utanför Sveriges gränser. Spelningen på Urkult nästa år är faktiskt en av bandets fåtal festivalspelningar nästa sommar, säger Eric Torestad, samordnare på Urkult.

Goat består av sju Göteborgsbaserade bandmedlemmar, varav Christian Johansson skriver de flesta av låtarna. Bandet spelar en psykedelisk musik, med influenser från afrobeat, hårdrock och jazz. Septetten uppträder maskerade och de båda sångerskorna utför invecklade dansnummer under de suggestivt ritualbetonade spelningarna.

– Jag har själv sett två konserter med Goat och de bjuder på en mäktig och häftig liveshow som passar perfekt på Urkult, berättar Torestad.

Det tidiga släppet av Goat görs även för att uppmärksamma folk om den prisstege som Urkult har på sin biljettförsäljning. Ju längre från festivalen man datummässigt är, desto billigare blir biljetterna.

– Det tycker vi är ganska schysst mot vår publik. De som inte har så mycket pengar, men vet att de vill gå på vår festival, kan skaffa biljetter nu och därmed spara pengar, konstaterar Toretad.

Och med tanke på förra årets succéartade 20-årsjubileum finns det förmodligen publik som köper biljetter redan nu. Under fjolårets tre festivaldagar gästades festivalen totalt av 9000 vuxna, plus ett okänt antal barn.

– Fjolårets 20-årsjubileum var en succé på alla sätt och vis, men till skillnad från de flesta andra festivaler strävar vi inte efter att växa och bli större. Vi vill bibehålla storleken på vår nuvarande festival, som är lagom stor med tanke på Näsåker och vår organisation, säger Eric Torestad.

Mer läsning

Annons