Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har hämtat sig efter inställda stormpremiären

/
  • Charlotte Perrelli, Lisa Stadell, Hanna Hedlund, Mollie Lindén, Jessica Anderson och de andra i Diggiloogänget har fått uppp farten. I dag uppträder de i Bispgården.

Turnén inleddes med storm och inställd föreställning.
Nu har Diggiloo fått upp farten och besöker Bispgården på lördag.
– Nu har vi hämtat oss och har jättekul, säger Jessica Andersson.

Annons

Jessica Andersson är den riktiga veteranen i långkörarkonceptet Diggiloo. För henne är det elfte gången hon åker på turné med evenemanget. Premiären i Grebbestad blev inte som hon hade tänkt sig. Den ställdes in på grund av stormväder.

– Något sådant här har inte hänt på alla år som jag varit med. Det kändes snopet och kom som en fullständig chock. Nu har vi hämtat oss och har jättekul.

Efter de inledande spelningarna i södra Sverige vänder sig det stora sällskapet för en vända till de norra delarna. Efter Piteå och Umeå stannar Diggiloo till i Bispgården på lördag.

– Det ska bli fantastiskt att komma uppåt i landet. Jag har varit i Bispgården många gånger men det är många i gänget som inte varit där, säger Jessica Andersson.

Hon har precis landat på hemmaplan efter spelningen i Kristianstad. Någon dags ledighet innan nästa gig innebär tvätt och ompackning. Den här säsongen med Diggiloo går bra än så länge.

– Det känns bra. Det som är härligt med Diggiloo är att jag får visa upp olika sidor av mig själv och den här gången får jag sjunga en egen låt, "Rain on me".

Det är många stjärnor som ska komma överens på scenen. Charlotte Perrelli, Andreas Johnson och Helena Paparizou är inga duvungar, men det är inget problem enligt Jessica Andersson.

– Det är ödmjukt och det måste det vara så. Det finns ingen prestige i gänget. Man måste kunna backa och supporta sina kollegor. Om alla är glada så blir showen bra.

Alla artisterna värmer upp på olika sätt, men Jessica Andersson och Charlotte Perrelli har liknande rutiner.

– Efter soundcheck brukar vi ladda upp genom att sminka oss och smårepa lite. Sedan när vi hör att publiken strömmar in blir det en extra pepp.

Mer läsning

Annons