Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kämpar i finalen

/

Många sökte men bara fem nådde fram.
Lourdes Malinao och Sanna Martinez-Matz har nått delfinalen av Svensktoppen Nästa och strider där mot tre akter från Medelpad.

Annons

P4 Västernorrland anordnar även i år en lokal upplaga av musiktalangjakten Svensktoppen Nästa, som riktar sig till låtskrivare och artister med nyskriven musik. Tävlingen är rikstäckande och arrangeras för sjunde året i rad med lokala deltävlingar landet runt.

Under måndagen blev Västernorrlands delfinalfält offentliggjort och det innefattar tre akter från Medelpad, de två unga artisterna Lourdes Malinao och Sanna Martinez-Matz, samt aningen äldre men orutinerade byggnadskonstruktören Mikael Norman.

Sanna Martinez-Matz var med och tävlade med en låt i fjol och deltog 2006 i SVT:s Lilla Melodifestivalen med sin egenskrivna låt "Genom, skog berg och hav". Förutom det har hon varit med i två musikaler med Norberg/Dröse, körat på Black Jacks senaste skiva, sjungit på skivan till Barnkammarboken och fått med två av sina låtar på Absolute Kidz.

Lourdes Malinao fyller 18 år i oktober och går andra året på musikestetiska programmet på Hedbergska skolan i Sundsvall. Hon har släppt en EP på Spotify med tre låtar.

Se henne spela live.

Med i delfinalen kom även två akter från Ångermanland – Forsedbandet Crash n Recovery och Örnsköldsviksbon Stina Joza.

Det hyllade americana- och countrybandet Crash n Recovery, med medlemmar från Forsed, Lunde, Sollefteå och Jämtland, är redan tämligen känt. Bandet, som redan har uppmärksammats internationellt, bland annat i USA, England och Frankrike, tävlar med låten "Take me back".

Många ångermanlänningar lär även redan ha fått upp ögonen för talangfulla Sunnansjöbon Stina Johansson, vars artistnamn är Stina Joza. Stina Johansson vann Musik Direkt 2013 tillsammans med sin yngre syster Sara och deras gemensamma bandkonstellation The Perfect Pair. Sedan dess har hon studerat musik i London, men nu är hon på hemmaplan och satsar på en solokarriär. Den poplåt hon tävlar i Svensktoppen Nästa-finalen med har titeln "Start a new".

Dessa fem låtar och artister, som en västernorrländsk jury valt ut, spelas nu flitigt i P4 Västernorrland och artisterna uppträder live på restaurang E-Street i Sundsvall inför publik i den direktsända delfinalen onsdag kväll den 10 juni. Vinnaren av delfinalen får en möjlig biljett till den direktsända finalen den 6 september på Liseberg i Göteborg.

– Den geografiska spridningen är stor i år. Kramfors, Timrå, Sollefteå, Örnsköldsvik och Sundsvall är representerade och det har till och med smugit sig in några jämtar i startfältet. Både det spröda och det maffiga finns med och det ska bli väldigt skoj att se hur låtarna tas emot av lyssnarna. Jag hoppas förstås att vår vinnare kan ta sig ända till riksfinalen på Liseberg i år, säger projektledare Karin Lönnå.

Från och med måndag och till den 10 juni kan västernorrlänningarna rösta på sin favoritlåt via sms till 72250.

För mer information och lyssna på låtarna - klicka här.

Fakta - Finalisterna:

Låt 1 – "Take me back" – Crash n Recovery (Forsed, Lunde, Sollefteå)

Låt 2 – "Havet o dig" – Lourdes Malinao (Timrå)

Låt 3 – "Start a new" – Stina Joza (Örnsköldsvik)

Låt 4 – "House of cards" – Mikael Norman (Sundsvall)

Låt 5 – "My drug" – Sanna Martinez-Matz (Sundsvall)

Mer läsning

Annons