Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här lät inte bra

Stadshuset
Familjen (Fredag)
Betyg: 2/5

Annons

Med hela spegelsalen till förfogande har Familjen alla förutsättningar att göra en enastående show på Stadshuset, men ljudet gör att det hela faller innan det knappt hunnit börja.

Det har varit mycket snack om Hässleholm de senaste åren. I förhållande till sin storlek har den skånska småstaden spottat ur sig bejublade elektronikaakter och två av de största stod på scen i fredags.

Andreas Tilliander inleder hela spelningen solo med att dra igång den självsäkra ”It began in Hässleholm”. Ljudet är grötigt och jag tänker att det kanske är ett mixtrick från Tilliander. Men när Johan T Karlsson, fundamentet i Familjen, entrar scenen och river igång ”När planeterna stannat” sker tyvärr inte mycket förändring. Sången slår åt alla håll och det är svårt att urskilja ett enda ord ur de på skiva annars så geniala textraderna.

Familjen har en imponerande hitarsenal att ta till och moderna allsångsklassiker som ”Det snurrar i min skalle” lyfter spelningen flera snäpp. Sångerskan Ninsun Poli gör ett par fänglande gästspel och tar bland annat kommandot helt under Mitt bästa.

Tyvärr måste jag återkomma till ljudet. Det låter bedrövande dåligt utåt och det är tydligen inte mycket bättre på scen. Johan T Karlssons frustration är svår att ta miste på när han demonstrativt väljer att slå sönder ett mickstativ mot monitorerna. Efter sista låten slänger han micken i golvet och nattklubbsdiscot skruvas upp inom loppet av

sekunder. Vid det här laget är det knappast någon som ens vågar be om ett extranummer.

Mer läsning

Annons