Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsmetall inleder våren på Deströyer

/

På lördag sparkar en ny tung säsong av Club Deströyer igång på Aveny.
Tung teknisk dödsmetall kommer då att eka i lokalerna.

Annons

– Vi har haft uppehåll sedan i november och nu är det dags igen. Vi startar med albumaktuella Sundsvallsbandet Deathbreed som spelar teknisk dödsmetall och Vampire från Göteborg/Stockholm som kör lite mer old-school dödsmetall. Vampire har vi velat ha tillbaka sedan de spelade på Nordfest 2013 och nu är de äntligen tillbaka i stan. Lite kul kuriosa är att Vampire brukar lyssna på mycket Sundsvallsband när de sitter i bilen på väg upp hit och det gillar vi.

Väntar ni stor publik?

– Vi har sällan lapp på luckan när det är dödsmetall, men nu när ett lokalt band har albumrelease så kan det nog bli en hel del besökare. Intresset för den hårdare musiken finns i stan.

Du är själv dj tillsammans med Andreas Lindman, vad bjuder ni på under kvällen?

– Blandat, både soft och hårt, från punk till metal.

Hur länge har ni hållit på nu med Deströyer?

– Det är åttonde säsongen nu. Vi jobbar ideellt och det är mycket slit, men det är värt det och vi gör det här för våra fans, utan dem har det inte blivit något.

Fler tunga akter på ingång i vår?

– Ja, 17-18 april så är det dags för Nordfest och i år är det en lite rockigare fest, vi vill ha bredden. Då är Turbo Negro huvudakt och det känns jäkligt roligt, men vi kommer även att ha en förfest till Nordfest den 27 mars, men de banden är inte spikade än.

Mer läsning

Annons