Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duon som är folkets val

/
  • Tobias Wikström, Oscar Westerlind och Dino Vulic - projektledarna för Härnösands Stadsfest.

Nu släpper Härnösands Stadsfest popduon Norlie & KKV som första bokade musikakt.
Och enligt arrangörerna är ungdomsfavoriterna exakt vad publiken vill ha.

Annons

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Sommarens upplaga av Härnösands Stadsfest blev en stor succé med runt 13 000 besökare under de två festivaldagarna. Arrangörerna slog därmed sitt eget publikrekord, som togs 2014 med cirka 9000 besökare.

Nu siktar arrangörerna, Höga Kusten Nöje, på att återupprepa sommarens succé på Mellanholmen.

– Sommarens fest blev väldigt lyckad, självklart mycket för att vi lyckades boka både Måns Zelmerlöw och Zara Larsson. Men vi har redan nu roliga saker på gång för sommaren 2016 och vi försöker hela tiden se i spåkulan vilka artister som kommer att vara heta under nästa sommar, säger Oscar Westerlind, en av projektledarna.

Något som arrangörerna redan nu går ut med är att Norlie & KKV spelar på Härnösands Stadsfest 2016.

– Vi har gjort en publikundersökning angående vilket band eller artist de helst vill se på Stadsfesten. Norlie & KKV var högst upp på den listan, och därför känns det oerhört bra att kunna ge publiken exakt vad de vill ha, säger Dino Vulic, även han projektledare.

Norlie & KKV, eller Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag som de heter, är Stockholmsduon som under 2010-talets början invaderade topplistorna med en rad hitsinglar. Genombrottet kom 2012 då de släppte hitsinglarna ”Tröjan du hatar” och ”Där jag hänger min hatt”. Duons mix av smittande poprefränger och hiphop tycks gå hem, framför allt hos en yngre publik, och i somras hade de återigen en stor hitsingel i "Ingen annan rör mig som du".

– De släpper hitlåt på hitlåt och drar alltid mycket folk oavsett var de spelar. Nästa sommar ska de, i stället för många mindre spelningar, göra färre spelningar som är större och mastigare. Det passar som handsken på Stadsfesten, säger Dino Vulic.

Nästa upplaga av Härnösands Stadsfest hålls 15-16 juli nästa år. Huruvida Norlie & KKV spelar på fredagen eller lördagen är oklart i skrivande stund.

Läs även:

Brett spektra av akter under lördagen

Se bildspelet från Stadsfesten

TV: Samir Badran om kvällens spelning: "Vi ska leverera bra skit"

Mer läsning

Annons