Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter bombastiska konserten på Storsjöyran - nu tar The Prodigy elden till Sverige igen

/
  • Liam Howlett och Keith Flint i The Prodigy. I helgen spelar de i Stockholm.
  • I början på hösten meddelade The Prodigy att de inte kommer att släppa fler album.

När The Prodigy spelar i Stockholm på söndag har de Englandsettan "The day is my enemy" med sig i bagaget.
Publiken kan förvänta sig musik som "brinner", men några fler album kommer det inte att bli.

Annons

För tio år sedan var The Prodigy uträknade av en kritikerkår som avfärdade gruppen som en anakronism från 90-talet. Men deras fans har aldrig svikit dem, och med albumet "The day is my enemy" – som släpptes tidigare i år – visade ravegruppen att de vägrar tumma på sina principer.

– Vi är inte ett band som vill ändra hur vi låter och vi försöker inte hålla oss uppdaterade på vad andra gör, säger Liam Howlett i The Prodigy.

I helgen har det blivit dags för The Prodigy att spela i Sverige för tredje gången på fyra år. I fjol var bandet ett av de stora dragplåstren på Storsjöyran i Östersund.

Liam Howlett säger att det är just på scen som The Prodigy kommer till sin rätt.¨

– Vi skulle inte existera om vi inte spelade live. Det här skulle omöjligen bara kunna vara ett studioprojekt. Vi vill fortsätta så länge det är möjligt, men vi är realistiska – det är folket som bestämmer hur länge till vi får finnas kvar.

Ett beslut som The Prodigy däremot fattat själva är att den senaste fullängdaren blir deras sista. I början på hösten kom beskedet att det hädanefter bara är ep-släpp eller singlar som gäller.

– Albumformatet är gammalt nu. De tar för lång tid att göra och det blir bara frustrerande. Jag tror inte att någon kommer att bli besviken av att vi slutar göra album, säger Liam Howlett.

Liam Howlett poängterar vid upprepade tillfällen att musik måste ha "the fire" – att den ska brinna, något han saknar hos flera av EDM-producenterna som i dagsläget befolkar topplistorna.

– Jag har ingenting emot dem personligen men jag gillar inte musiken. Problemet med EDM är att allting plötsligt har fått den etiketten. Det är en fluga, det är popmusik och det måste dö ut, nu, säger han.

Mer läsning

Annons