Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fräsch Jerka

/

Rörpularen "Jerka" kom med sin första egna skiva för drygt 50 år sedan. Det har rullat på rätt bra sedan dess.

Annons

Den här skivan, inspelade med Soundtrack Of Our Lives bakom instrumenten, sägs vara kronan på verket. Det är 73-årige Sven Erik Fernströms skiva nummer 31 sedan debuten 1963. Förmodligen är det också en av hans absolut bästa. Det är en salig blandning låtar, som uppenbarar sig på skivspelaren. Det är egentligen allt, inte minst en formidabel version av titellåten, som gruppen Suicide gjorde första gången för snart 40 år sedan.

Det som egentligen är mest roligt den här gången med Jerry Williams är att han tar ut svängarna, förmodligen på grund av det lyckade samarbetet med producenten Ian Persson.

I presspapperen till skivan säger mannen själv att "familjen, hunden, kompisarna, gymmet och ishockeyn är oket. Men faan, man måste få lira".

Precis detta gör han på den här skivan, som innehåller oväntade tolkningar av låtar med punkarna Stooges och metalbandet Danzig – och inte minst avslutande John Fogerty låten "Bad moon rising".

Det är tveklöst en helt ny väg Jerry Williams har tagit den här gången och sammantaget en mycket lyckad sådan, även om det är skråligare och skramligare än någonsin tidigare.

Om några låtar ska sättas framför något annan blir det utan tvekan "Blood & tears" och "Far from any road". Det senare är en fräsch rysarversion av Handsome Familys ledmotiv från den omtalade tv-serien "True detective".

Hur som helst en fräsch platta med herr Williams, som är roligare än det mesta han har gjort genom den långa karriären.

Artist: Jerry Williams

Album: "Ghost rider"

Bolag: Sonet/Universal

Genre: Pop

Betyg: 4/5

LÄS ÄVEN:

Nytaggad "Jerka" gör comeback

TORBJÖRN BERLIN

Mer läsning

Annons