Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kritisk debut av Industrial Menace

/
  • Industrial Menace består av fr.v: Josef Yngvesson, Vincent Olsgren, Noah Deutschmann, Anton Hillvall och Julia Heldeby .

De gör progressiv, alternativ rock med samhällskritiska texter.
Nu gör det talangfulla Härnösand- och Sundsvallsbandet Industrial Menace skivdebut.
– Vi berättar om saker som berör oss, säger Vincent Olsgren.

Annons

Många är nog fortfarande obekanta med unga Industrial Menace. Men det vill bandet, som funnits i drygt två år, ändra på.

– Även om vi funnits i två år har vi varit inaktiva under stora delar av den tiden. Det är inte förrän under senaste året som vi börjat jobba mer med vår musik, berättar 19-årige Vincent Olsgren.

Bandet ställde upp i UKM, Ung kultur Möts, tidigare i år och blev sedermera utvalda till att representera Västernorrland i tävlingens riksfestival. Motiveringen från UKM-juryn löd: "Atmosfärisk musik i glipan mellan de djupa skogarna och det pulserande stadslivet. Samspel och känsla bidrar till att försätta publiken i ett fantasyliknande och behagligt tillstånd".

Själv vill Vincent Olsgren beskriva musiken som alternativ rock.

– Att bestämma genre på vår musik är svårt. Det handlar nog främst om alternativ rock, lite i stuk med de gamla låtarna av The Cure. Vi försöker också göra progressiv musik, med samhällskritiska texter, förklarar Olsgren.

I dagarna släpptes bandets debut-EP "For financial reasons", som redan finns tillgänglig på Spotify och Itunes. Även faktiska exemplar av skivan finns till försäljning.

– Skivan består av tre låtar och samtliga har samhällskritiska texter. Första låten "Den of wolves" handlar exempelvis om skönhetsideal, berättar Olsgren.

Konstellationen består av Sundsvallsborna Anton Hillvall och Julia Heldeby, samt Härnösandsborna Josef Yngvesson, Noah Deutschmann och Vincent Olsgren. Medlemmarna har redan planer för nästa skiva.

– Vi skriver mycket nytt material just nu och planerar för att spela in ett fullängdsalbum. Sedan har vi också planer på att ställa upp i Musik Direkt nästa år och även göra en turné nästa sommar. Troligtvis blir det även någon krogspelning framöver, konstaterar Vincent Olsgren.

Läs även:

Modernt coverband intar Härnösandsklubb

10 heta nöjeshändelser i oktober i Ångermanland

De sjunger för kvinnorna - i helgen intas Ådalen

Mer läsning

Annons