Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hopp upp i sadeln

/
  • Foo Fighters har hittat energin på nya skivan

Foo Fighters ger oss en fin aptitretare.

Annons

Det är svårt att prata om besvikelser för mig när det handlar om Foo Fighters. Det är snarare om skivorna är mer eller mindre fantastiska. 

Ett problem med "Sonic highways" var, enligt mig, att dokumentären var mer spännande än skivan. Ingen djupdykning men bara ok. Visst, "Something from nothing" och "The feast and the famine" är bra låtar, men jag hade kanske väntat mig en annan helhet.

Glädjande nog är "Saint Cecilia EP" ett sagolikt hopp upp i sadeln. Låtarna i sig visar upp olika sidor av bandet och det känns bra att skivan endast innehåller fem spår. Det får mig att längta efter mer.

Titelspåret är en klassisk FF-midtempolåt med grym melodi. Motörhead-doftande "Savior breath" är en upplyftande rökare i klass med "White limo". "Iron rooster" är en sådan där skönt lunkande lite moloken låt och behagliga rysningar går längs ryggraden av det fantastiska gitarrsoundet. Den här låten växer på mig.

Med Foo Fighters vet du för det mesta vad du ska få, bredbent men melodiös amerikansk rock som ofta mynnar ut i ett frustande ös.

Avslutande "The neverending sigh" är ett bra exempel på vad de kan åstadkomma. Bra riff, bra melodi och Dave Grohl som skriker ut sin lyrik.

Foo Fighters är ett band som är lätt att tycka om, framför allt beroende på frontmannen Dave Grohl. Hans energi och hans inställning till musik gör att bandet lyfter ännu mer på grund av det.

Artist: Foo Fighters

Album: "Saint Cecilia EP"

Genre: Rock

Bolag: Sony/Rca

Betyg: 4/5

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Mer läsning

Annons