Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett lovande bagage

/

Vi är inte bortskämda med rockband från Ångermanland som slagit på de stora scenerna. Närmast i modern tid kommer Meshuggah (med två medlemmar från Ö-vik) och möjligtvis Örnsköldsviksbaserade Killer Bee. I Blackwater har landskapet ett nytt hopp.

Annons

Nu släpps EP:n "Back home", i helgen görs två spelningar på hemmaplan och snart åker trion till Los Angeles för att saluföra nya skivan. Och det är de facto en riktigt bra EP som Jay Bartlett, Peter Ulvén och Per Karlsson har i USA-bagaget.

Skivan består av fem spår; "Back home", "Sorry", "By day & by night", "Funny how" och "Stop the clocks". Sammantaget är det en väl sammansatt kvintett, där ingen låt faller ur ramen och är svag. Precis som tidigare gör trion amerikansk postgrunge-hårdrock, som för tankarna till Alter Bridge och Shinedown, och bäst blir det i "Sorry", "By day & by night" och "Stop the clocks". Alla dessa har slående refränger som kan mäta sig internationellt och Jay Bartletts melodikänsla är onekligen imponerande.

Att Blackwaters rock ibland kategoriseras som timid och snäll kan både vara till bandets fördel och nackdel. Förvisso passar de som handsken i kommersiell radio, vilket talar för att en bred massa kan anta sig musiken, men samtidigt lär vissa hårdrocksentusiaster nedvärderande kalla soundet för poprock. Men det som kanske framför allt ligger i fatet är att den musik de gör inte är nyskapade eller unik. Massvis av band i USA gör exakt samma musik och om låtmaterialet är så pass starkt att de står ut ur mängden återstår att se.

Men oavsett vilket är denna EP en riktigt bra platta.

Artist: Blackwater

Album: "Back home"

Genre: Hårdrock

Bolag: Blackwater Productions

Betyg: 4/5

PETER CARLSSON

Mer läsning

Annons