Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem nya bokningar till Sundsvall Block Party

/

Fem nya akter är klara för festivalen.

Annons

Sundsvall Block Party anordnas den 4-5 september. Nu har Könsförrädare, Melina Borglowe, Returning Void, Kill! Kill! Pussycat! & Merlin anslutit sig till lineupen.

– Det är fem band från helt olika genres som tillsammans med de redan presenterade akterna skapar en fantastisk bredd till festivalen, skriver arrangören Pipeline i ett pressmeddelande.

Könsförrädare, från Luleå, spelar drömsk, vän och våldsam indiepop. Med deras normkritiska texter är det svårt att separera pop från politik. 2013 släppte de albumet "Curse All Law" och i april släppte de singeln "Blast Beats" från det kommande albumet "End of History".

De har blivit nominerade till Nordic Music Prize samt åkt på turné som förband till Glasvegas.

Melina Borglowe är en artist och låtskrivare från Växsjö. Hennes musik består av en dynamik som bottnar i pulserande plock och raspig röst, fyllt av melodisk bas, lekfull gitarr och bombastiska trummor.

På årets Bråvallafestival uppmanade Lars Winnerbäck publiken att lyssna på Melina Borglowes cover av WInnerbäcks "För dig" vilket resulterade i att den unga artisten nådde ut till en mycket bredare publik än tidigare.

Returning Void kommer nu tillbaka till Pipeline efter sin debutspelning i våras. Bandet består av fyra musiker, som trots sin blygsamma ålder har en hel del rutin under bältet. De spelar en smutsig hybrid av no bullshit och harmoniskt oväsen.

KILL! KILL! PUSSYCAT! är ett svenskt rockband med tydliga inspirationskällor från band som The Hellacopters, The Hives, AC/DC samt Motörhead. Karriären tog fart på riktigt 2011 när de släppte videon till singeln "Robot Girl".

2012 släppte de albumet "Death from Above!" och i år har de hunnit med att resa till Austin, Texas och delta i musikeventet "South By Soutwest".

Merlin är en singer/songwriter-duo Elin Nylander och Emelie Vikberg Wernström. De började spela ihop 2012 och spelar en nedtonad pop som kan liknas vid First Aid Kit.

Läs även:

De kommer till Sundsvall Block Party

Nya bokningar till Sundsvall Block Party

Mer läsning

Annons