Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkkär grupp kommer till Sundsvall

/
  • Mats Schubert, Bo Sundström, Fredrik Dahl och Michael Malmgren i Bo Kaspers Orkester spelar i Sundsvall de 6 februari.

Bo Kaspers Orkester släpper snart sitt elfte album.
Nu är det klart att den folkkära gruppen kommer till Sundsvall den 6 februari.

Annons

Bo Kaspers Orkester har i 24 år blandat pop, soul, jazz och visor i låtar som "Hon är så söt", "Amerika" och "I samma bil". Efter sångaren Bo Sundströms medverkan i "Så mycket bättre" 2013, där artister som Lill Lindfors, Ebbot Lundberg (från The Soundtrack of our lives) och Agnes tolkade deras låtar, är bandet aktuella med nytt material. 

Under två års tid har de jobbat med sitt nya material. I våras släpptes singeln "Sommaren" och i oktober kommer deras elfte album, "Redo att gå sönder", inspelat i den legendariska Atlantisstudion.

När ST får tag på låtskrivaren och frontfiguren Bo Sundström sitter han och trixar med skivkonvolutet.

– Jag håller på och pillar med texterna. Man sjunger va, men skriver vara. Det blir sådär med poplyrik.

Skivan håller på att mastras och låtordningen är satt och för Bo Sundström är det väldigt viktigt i vilken ordning låtarna kommer.

– I vissa fall har man undrat hur någon har tänkt. Man vill sugas in i plattan men samtidigt ha lite karaktär. Det är samma sak med ett gig.

Han menar också att lokalen har betydelse för låtordningen på en konsert.

– Inget ont om Tonhallen, men det är skillnad på det stället och till exempel Vega i Köpenhamn. Det är helt olika. Men erfarenheten har lärt oss att tänka att vi är på Vega även om vissa lokaler är lite prydliga. Det är vår uppgift.

Titeln på skivan kan härledas till en av bandmedlemmarnas trassel i kärlekslivet. Han deklarerade en dag att han var redo att gå sönder igen.

– Det var tvunget att bli en låt. Förra skivan var ganska tung. På den här är vi i ett annat mode. Det löste sig och livet går vidare.

Bo Kaspers Orkester har tagit tid på sig med den nya skivan och det har varit positivt enligt Bo Sundström.

– Det har varit fantastiskt kul. Det kan vara den roligaste plattan jag har varit med att spela in.

Mer läsning

Annons