Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från förband åt Doug Seegers till egen releaseturné

/
  • Ellen Sundberg inspireras av allt möjligt i sitt musikskapande.

I somras värmde hon upp för Doug Seegers.
Under torsdagen är Ellen Sundberg själv huvudnumret när hon gästar Pipeline – med en rykande färsk skiva i bagaget.
– Det blir en väldigt stark show, säger den 22-åriga americanaartisten från Östersund.

Annons

Ellen Sundberg släppte sin nya skiva White smoke and pines på onsdagen – och firar med releasefest i Östersund. Torsdag kväll kommer hon till Sundsvall.

– Det känns jätteroligt. Jag har aldrig haft en egen spelning i Sundsvall tidigare, säger hon.

Den unga americanaartisten ryktas kunna trollbinda med sin musik. Redan i somras fick Sundsvallspubliken lära känna henne, när hon värmde upp Avenys scen för Doug Seegers. "Det skriker potential", skrev ST:s recensent Gustav Parment om spelningen.

– Det kommer bli en annorlunda spelning nu. Då var det många superfans till Doug så det var lite speciellt, säger Ellen Sundberg.

Torsdagskvällens gig blir inte lika avskalat som det i somras berättar hon. Dessutom bjuder hon mest på musik från den nya skivan – som skiljer sig från debutskivan Black Raven från 2013.

– Det är fortfarande americana men det är mer psykedeliskt, lite indie och inte alls country längre. Lite mer nyskapande, lite modernare.

White smoke and pines är inspelad i Texas och producerad av Israel Nash.

När Ellen Sundberg nu ger sig ut på releaseturné tar hon med sig sitt band The Widowmakers. De får förstärkning från gitarristen Nik Lee, som har turnerat med Israel Nash och som också var med på inspelningen av Ellen Sundbergs skiva.

– Det blir en stark show. Vi har repat i tre dagar och det kommer bli häftigt med mycket ljud och ljudlandskap, säger Östersundstjejen.

Hon berättar att hon började spela gitarr som tioåring och att det sedan dess har "rullat på". Den senaste tiden har det varit fullt fokus på musiken.

– I framtiden hoppas jag få spela så mycket som möjligt och att folk tycker om min musik. Jag vill utvecklas som musiker och som person. Och leva på musiken, det vill man ju göra.

Innan Ellen Sundberg spelar Sundsvallsartisterna Blomma och Vincent Jedselius. Pipeline och Rootsy live är arrangörer.

Facebookeventet hittar du här.

Mer läsning

Annons