Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Sundsvall till Nashville via E-street

/

De kastar oss, via Nashvilles verandor, direkt ut på gatan i den amerikanska södern och bjuder på musikstilen folkhop, som Judah Akers själv kallar det för.

Annons

Vi befinner oss på E-street, det är torsdag kväll och Judah & the lion intar scenen på klubben Rootsy.

Innan gänget gick upp på scen stod Vincent Jedselius för underhållningen. Som förband bjöd han på några svängiga låtar om livet, Västerås och om att vara 80-talist. Han spelade en kombination av funkig hiphop, reggae och blues. Något som verkade gå hem hos publiken. På scen skulle även Rawfinger Nilsson tagit plats men var tvungen att ställa in på grund av sjukdom.

Independentbandet Judah & the lion blev kvällens höjdpunkt. Bandet som bildades i Tennessee består av sex killar som kombinerar gitarr med mandolin och banjo för att bara nämna några instrument. Kombinationen mellan instrumenten och bandets energi på scen gjorde att stämningen blev fantastisk.

Judah & the lion rivstartade med låten Kickin’ da leaves och de satte direkt standarden för kvällen. Hela scenen gungade stundvis vilket speglade sig i publiken. Stolarna vred sig under kvällen och till slut hade en halvcirkel bildats runt scenen och stolarna var stundtals tomma då publiken stod upp och dansade och hoppade.

Mellan låtarna delade sångaren Judah Akers med sig av korta anekdoter om uppväxten i den amerikanska södern. Dessa anekdoter blev näst intill ett eget instrument under vissa låtar och ryckte med en i musiken på ett magiskt sätt.

Kvällen avslutades med att publiken fick ropa tillbaka bandet in på scen efter sista låten och fick avnjuta två stycken extranummer.

Betyg: Judah & the lion 5/5

Vincent Jedselius 3/5

Mer läsning

Annons