Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gibrish till USA

/

Sundsvallsbandet Gibrish ger sig ut på turné – i USA.
– Det känns fantastiskt att åka dit och sprida den folkrocktradition vi representerar, säger Christer Suneson, sångare och låtskrivare.

Annons

Gibrish har fem planerade spelningar i det stora landet i väst. Bandet startar den 8 augusti med festivalen Musikfest i Betlehem, Pennsylvania, där även bland andra ZZ Top och Sheryl Crow spelar.

– Festivalen hörde av sig och när vi ändå ska dit ordnade vi några spelningar till. Det känns fantastiskt att spela på en festival med så stora namn, säger Christer Suneson.

Efter Musikfest följer tre gig i New York och ett på The saint i Asbury park i New Jersey, där bland andra Bruce Springsteen och Joey Ramone har uppträtt.

– Många stora namn har spelat där så den spelningen ser vi fram emot jättemycket, säger Suneson.

2009 gjorde Gibrish sin debutspelning på Pipeline. Bandet beskrevs skapa "en fascinerande blandning mellan obehag och mystik" och fick en fyra i betyg av ST:s recensent. 2012 kom debutalbumet Pantbanksballader.

Gibrish har annars beskrivits som ett nyproggigt band som står på flera ben, med inslag av bland annat folkmusik. Bandet sjunger på svenska men har under det gångna året uppmärksammats internationellt. I somras gick Gibrish vidare i instrumentalklassen i en engelsk låttävling.

Sundsvallsbandet arbetar just nu med sitt andra album, som ska släppas i höst.

– Vi ska in i studion om någon månad och slutföra albumet. Vi har också börjat förbereda oss för USA och jobbar med att översätta en del texter. Det kan vara bra att ha det i bakfickan, säger Christer Suneson.

Mer läsning

Annons