Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hajpat folkrockband på Club Frifolk

/
  • Jens Höglin, från studieförbundet Bilda, och Katarina Lenz, hotelldirektör på Strand, ser fram emot premiären av Club Frifolk på onsdag.

Club Frifolk har premiär på Hotell Strand på onsdag.
Det är en ny livemusikklubb som sätter folkmusiken i centrum.
Första akten ut är Skenet.

Annons

Idén är sprungen ur en folkmusikspelning med String sisters på just hotell Strand för några år sedan. Den var så pass lyckad att Jens Höglin, från studieförbundet Bilda, ställde sig frågan varför det inte skulle gå att arrangera något liknande igen.

– Det var en otroligt bra kväll och det var någon som sa att det kändes som en klubbkväll i New York. Jag kände att det vore coolt att göra igen.

Han tror att folkmusikscenen är på väg att blomstra och tror på klubben – och även på första akten, folkrockgruppen Skenet.

– Det känns nervöst såklart eftersom det är premiär och ett nytt oetablerat band, men det är ett förbaskat bra band, säger Jens Höglin.

Skenet är ett band som verkar i 1970-talets tradition med en mix mellan folkmusik och rock.

– Men ändå känns de moderna på något sätt. Jag jämför dem med Dungen, fast mer folkmusik, säger Jens Höglin.

Bilda har tidigare haft musiksamarbeten med Hotell Strand och det har varit ett goda sådana, tycker hotelldirektör Katarina Lenz som ser fram emot onsdag.

– Det är jätteroligt måste jag säga. Det känns spännande och är en glädje för oss att få hit dem. Jag tror att klubben passar vår verksamhet. Jag tror det blir en bra kombination, säger Katarina Lenz.

Det är bara premiärkvällen på onsdag som är helt klar men Jens Höglin har pratat med en grupp till om nästa tillfälle.

– Det är Ahlberg, Rosvall och Ek som ska spela med Ulrika Bodén. Det kan bli i maj någon gång, säger han och konstaterar att det finns många bra folkmusikakter i länet.

Bland dem hittar vi som Bjäran, Algot och Mittfolk – och Garmarna, som Jens Höglin är med i.

– Ja vi får se, först måste vi släppa skiva.

Mer läsning