Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han har gjort nya videon till Rintamäki

/
  • Regissören Jon Lindroth har gjort en video till artisten Jukka Rintamäki.

Regissören Jon Lindroth och artisten Jukka Rintamäki träffades på en midsommarfest i år.
Det resulterade i en musikvideo som släpps under onsdagen.

Annons

Jukka Rintamäki är en artist som har ett förflutet som basist, sångare och låtskrivare i det kultiga rockbandet Silverbullit från Göteborg. På senare år har han bland annat skrivit musik åt datorspelet Battlefield med Johan Skugge. Duon har även projektet No Science ihop.

I somras blev Jukka Rintamäki inbjuden till en midsommarfest hemma hos Jon Lindroth.

– Vi började snack om musik och videor rent allmänt. Nu i höst tog jag kontakt med honom. Han skickade lite låtar till mig, men vi snackade inte så mycket idéer. Det var mer "gör vad du vill om du gillar musiken", och det är ju en förutsättning, säger Jon Lindroth.

Jukka Rintamäkis soloprojekt, vars första singel "The lost fast ones pt 1" nu blivit video, föll Jon i smaken och han beskriver den närmast som konstmusik.

– Jag fastnade för den här låten. Den är så känslomässig och avspeglar rätt mycket hur jag känner när jag är som svartast. Jag sa till Jukka att den här gör jag en video på, men jag visste inte vad jag skulle göra.

Jon Lindroth spelade in videon hemma på sin gård under tre kvällar. Han var utrustad med fjädrar från tre dunkuddar och två små lampor Gatubelysningen som omslutits av en ständigt växande kaprifol blev huvudobjekt och skapade den stämningen som behövdes.

– Jag spridde fjädrar och hade cirkus hemma. Det var roligt. Jag hade hjälp av min sambo också. Den kostade bara 800 kronor att göra, men så har jag den bästa kameran också, en Red. Jag pressade den hårt och den går att göra personlig.

Mer läsning