Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hungriga band på Domsaga

/

Varannan vecka öppnar Domsaga Musikhus upp dörrarna för band som vill stå i rampljuset. På fredagskvällen var det fyra hungriga band som tog sig an scenen: Of Empathy, Swedish Borderline, Four Wheels och Sciamachy.

Annons

Of Empathy Betyg: 3/5

Först ut var Of Empathy, en grupp beståendes av syskonen Arvid och Agnes Arrhult och nytillskottet Caroline Berglund. Då det är en ny konstellation har bandet inte hunnit släppa något eget. Ikväll bjöd de på covers. Rude av MAGIC!, Lordes Royal och Zara Larssons Uncover var några av de låtar de framförde. Alla tre sångare höll hög klass och de gjorde ett väldigt bra framträdande. Det som saknades var eget material som vi har stora förväntningar på att få höra. Med dessa röster finns stor potential.

Swedish Borderline Betyg: 4/5

Härnösand-baserade bandet Swedish Borderline var näst på tur. Om de får bestämma själva kallar dem sin musik för Avant garde dansband. De bjöd på en psykedelisk show som präglades av långa mellanspel och solos. Sångaren Erik Edgren med utseendet som Jack Black och en röst som då och då spricker var en fantastiskt bra kombo.

Four Wheels Betyg: 4/5

De rutinerade för kvällen var Four Wheels. Fem stycken 17-åringar som såg ut att ha lika många års scenerfarenhet som deras ålder tillsammans. De har sedan 7 år tillbaka spelat i band – och det märks. Under kvällen framförde de en blandning mellan eget material och en del covers. Den egna låten Lost in time var höjdpunkten under den halvtimme de stod på scenen. Även deras egen tolkning av Foo Fighters låt Everlong var en succé bland publiken.

Sciamachy Betyg:3/5

Det nystartade bandet Sciamachy från Stockholm avslutade kvällen. Det var deras allra första spelning och vi i publiken bjöds på en energifull show med helt nya låtar. Sångaren Emil Fors stod för false chord-teknik, det vill säga en screamteknik inom metal. Trots sin ringa erfarenhet lät resultatet bra. Nu siktar de mot albumsläpp och spelningar i Australien.

Mer läsning