Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllad artist gästar Aveny

/

På lördag kväll spelar den hajpade artisten Lorentz på Fabriken på Aveny.

Annons

Från en populär duo till hyllad solo-artist. Hur har din karriär förändrats sedan släppet av Kärlekslåtar?

– Hm! Min karriär nu är väldigt annorlunda från innan. Jag har aldrig i så här stor utsträckning kunnat göra mina idéer till klara projekt. Oavsett om det är musik, skor, smycken, livedekor osv. Skillnaden att vara solo är att det går att dra sitt uttryck ännu längre. Vilket jag tycker Sakarias verkligen också har gjort. 

Du var tidigare ute på turné i höstas och nu är du ute på vägarna igen. Trivs du med det?

– Turnélivet är roligt! Spela live har alltid varit liksom en del av musiken. "Tänk dig när detta partiet kommer in och jag gör så här på scen..." I studion kan det vara så.

Var vårturnén planerad, eller är den av följd av framgångarna med den utsålda höstturnén?

– Att spela i år och i vår och sommar framför allt har varit en del av planen sen vi släppte skivan! 

Hur går det till när du skapar dina låtar?

– Skapandeprocessen är alltid igång. Det beror på hur mottaglig man är för life. Men, of course, ibland kan det vara så att det finns en studio bokad och en låt måste bli klar. Mycket av våra melodier och idéer är improviserade. Men jag och de jag jobbar med skickar texter och bilder och idéer till varandra och pratar mycket om det. Det sker mycket utanför studion också. 

Du har ett väldigt eget språk i dina låttexter. Hur kommer det sig?

– Språket kommer från att jag vill rappa och sjunga som jag pratar. Och jag använder engelska ord när jag pratar så då blir det så i musiken också liksom! 

Varifrån hämtar du inspiration till din musik?

– Film, nature. Jag har sagt det här förut men, sena kvällar, life, andra personer. Konversationer, saker man upplever och som jag reagerar på. För mig dyker det upp inre bilder och scener. Om man är mottaglig så finns det mycket som inspirerar 

"Kärlekslåtar" blev hyllat av både kritiker och dina fans. Känner du någon press nu till kommande album att nå upp till samma nivå eller högre?

– Jag har släppt tre skivor, jag har inte så mycket angst över en fjärde faktiskt. Jag vet inte. Klart det är pirrigt med ett nytt album men det är också excitement. Kan ju vara blandat det där. 

Hur ser framtiden ut?

– Det kommer mer musik från mig snart! He! 

Mer läsning

Annons