Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllade Devecerski ska få Sundvall Block Party att flytta på sig

/
  • Alina Devecerski slog igenom med låten

Alina Devecerski slog igenom riktigt stort med debutsingeln "Flytta på dig".
Efter ett hyllat minialbum är hon aktuell för en spelning på Sundsvall Block Party på fredagskvällen.

Annons

Alina Devecerski har jobbat länge med musik. Främst som låtskrivare, men hon har även turnerat med andra artister som bakgrundssångare och dansare. Hon bestämde sig till slut att hon skulle prova att själv spela in en av sina idéer. Det var "Flytta på dig" som även blev den första singeln.

– Jag var en studioråtta innan. Den här låten blev som en katapult ut ur studion. Ingen hade räknat med det här, det var bara att spänna fast säkerhetsbältet. Men jag var erfaren att vara på scenen och det var tur, annars hade jag nog freakat ur, säger Alina Devecerski.

Sedan dess har hon varit ute och spelat mycket.

– Jag har alltid älskat att vara på scenen och det var kul att vara tillbaka och göra min egen grej.

För ett år sedan släppte hon minialbumet "Gnista + gas" som hyllats av recensenter. Där valde Alina Devecerski att gå en ny väg.

– Det är lite mer svårtuggat, inte lika enkla uppbyggnader i låtarna. Jag gick på magkänslan när jag gjorde skivan, jag har svårt att göra vad som förväntas att jag ska göra, säger hon.

Just nu sitter Alina Devecerski i studion och skriver nästa skiva, men hon är också aktuell med "240" tillsammans med rapartisten Cleo och Sundsvallsproducenterna Broke N Tipsy.

– Jag hade lyssnat på hennes ep som låter förjävla fett och mejlade henne sedan. Det var skönt att få göra en låt om en bil.

Till Sundsvall har Alina Devecerski med sig två musiker på synt och trummor och liveuppträdandet är något hon alltid har med sig.

– Jag tänker live i studion. Jag jobbar så att låtarna ska funka live och att det ska bli röjigt. Det blir i princip arrangemangen på skivan, säger hon.

Mer läsning

Annons