Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har väntat på det här hela sommaren"

/
  • Zacharias Blad började som gatumusikant och har nu släppt singeln

Zacharias Blad spås bli den nye Håkan Hellström och har släppt indiehittensom "Jag är gay".
På lördagen spelar han på Sundsvall Block Party som inleds redan fredag.

Annons

Zacharias Blad kommer från Stockholm och hela hans liv har präglats av musik. I medgång som motgång. Den var en naturlig del i hans uppväxt och uppmuntrades av hans föräldrar.

Efter studenten gav han sig ut som gatumusikant. Han upptäcktes av den utflyttade Sundsvallsbon Mattias Boström som såg till att han fick spela in debutskivan.

Förutom två större gig har det inte hänt så mycket sedan släppet av "Jag är gay" och fullängdaren. Han har däremot tagit sig ut på stan och spelat.

– Det var lite som förut. Men då spelade jag på ett ställe. Nu går jag runt och spelar för folk.

Gatumusikantlivet har satt sina spår. Ibland kan Zacharias Blad helt plötsligt komma på att han måste ut och spela. Det kan vara klockan 11 på en onsdag.

– Jag har märkt att det funkar olika bra i olika delar av landet. I Stockholm blir folk mest irriterade. I Göteborg sätter de sig ner som på en konsert. I Malmö hoppar och dansar de. Det är roligt.

På lördag kväll är det dags för en "riktig" spelning igen. Något han sett fram emot

– Verkligen. Jag har väntat på det här hela sommaren. Det är nu det gäller. Jag har massor av idéer men jag tror att jag ska vara ganska avslappnad.

Tidigare har hans konserter lätt kunnat spåra ur, vilket också var en trend för honom privat.

– Om jag till exempel ställer mig på en bil och hoppar på en bil, det är ok på en konsert, men om jag gör det på stan kan någon spärra in mig. Jag tog av mig byxorna på en spelning. Jag tror det gjorde att blev av med ett annat gig.

I Sundsvall kommer Zacharias Blad att börja med fyra, fem helt nya låtar som han jobbat med i sommar. Sedan kommer de mer kända låtarna.

– Då blir det röj. Jag börjar med de mörka låtarna så att jag kommer ner till botten. Därifrån kommer jag upp och då blir det party.

Mer läsning

Annons