Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzstjärnskott till spegelsalen

/

Susanna Risberg Trio gästar gitarrfestivalen.

Annons

En av landets mest omtalade unga musikkonstellationerna gästar på onsdag Sundsvall när Susanna Risberg Trio spelar i spegelsalen på Sundsvalls Gitarrfestival.

Läs mer om festivalen här.

Förutom gitarristen Susanna Risberg ingår basisten Ale Sjöström och trummisen Jonathan Lundberg i trion som bildades 2011.

– Det ska bli jättekul att spela på Gitarrfestivalen, säger Susanna Risberg.

Trion låter sig inte begränsas och placeras in i en enskild genre. Jazzen har funnits med Susanna länge men gruppens musik har många influenser.

– Den är lite fusion inspirerad, men även amerikansk jazz. Jag har en rätt bred bakgrund av olika genres. Mina föräldrar gillade klassisk musik och jag och min bror lyssnade mycket på metal tillsammans, säger hon.

Frontfiguren Susanna Risberg, 24, har redan hunnit med att skapa sig ett namn i jazzsvängen. Hon har varit solist för ett flertal storband och symfoniorkestrar och hon beskrivs av många som Sveriges nästa stora gitarrist och har hyllats av till exempel Janne Schaffer.

Hon vann det prestigefyllda priset "Jimi Hendrix Award 11" vid sina studier på Berklee Collage of Music och har även tilldelats Hagström-stipendiet.

Sedan starten har trion turnerat runt om i Sverige och 2013 släppte de sitt debutalbum "Susanna Risberg Trio". Och snart är det dags igen.

– Vi spelar in en ny skiva nu, den kanske släpps till hösten. Och så ska vi fortsätta att åka runt och göra spelningar, säger Susanna Risberg.

Mer läsning

Annons