Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jojken hjälpte mig"

/
  • Jon Henrik Fjällgren gjorde succé i melodifestivalen – i kväll spelar han på Stora torget i Sundsvall.

Musiken hjälpte Jon Henrik Fjällgren genom de tuffa ungdomsåren.
Nu hoppas artisten, som spelar på Stora torget på tisdag, att hans jojk kan göra samma sak för andra.

Annons

– Det förekommer i dag enormt mycket mobbning och det finns väldigt många vilsna ungdomar, jag var själv väldigt vilsen. Jojken hjälpte mig och jag hoppas att den kan hjälpa andra. Även fast man inte förstår alla orden så kan jojken vara läkande, säger Jon Henrik Fjällgren.

På tisdag kväll får Sundsvallsborna chansen att ta del av den läkande jojken. Jon Henrik Fjällgren är kvällens huvudnummer på Sundsvall bjuder. Det blir hans första spelning i Sundsvall.

– Jag ser verkligen fram emot det. Det ska bli spännande och jag uppskattar verkligen om folk kommer och lyssnar, säger han.

Om Jon Henrik Fjällgren inte blev musiker hade han fortsatt att arbeta som renskötare. Men enligt honom själv är det tur att han hittade musiken.

– Den har gjort mig starkare och fått mig att klara av tuffa perioder, säger han.

Jon Henrik Fjällgren har ett tydligt budskap han vill förmedla genom sin musik.

– Att det inte är fel att inte alltid känna sig stark och att det är okej att vara ledsen. Min musik är ett sätt att lufta känslor på, säger han.

För att skapa en musik med så mycket känslor och budskap hämtar Jon Henrik Fjällgren inspiration från det mesta i vardagen.

– Jag inspireras av livets händelser. Både glada och tuffa perioder och människor man möter, säger han.

Spelningen på Sundsvall bjuder är en del av en Sverigeturné Jon Henrik Fjällgren är mitt uppe i. Och även fast det betyder att han får chansen att sprida sin musik och sitt budskap så finns det en del saker med turnélivet som Jon Henrik Fjällgren tycker mindre om.

– Jag gillar verkligen att få möta min publik. Men turnélivet kan vara väldigt stressigt och man hinner inte äta, säger han.

Mer läsning

Annons