Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moa Holmsten tolkar Bruce Springsteen

/

Det började som ett experiment blev till slut en hel skiva.
I dag släpper Moa Holmsten sitt senaste verk: Ett album fyllt av 15 stycken Bruce Springsteen-covers.

Annons

Skivan "Bruised Arms & Broken Rhytm" är uppföljaren till Moa Holmstens första album "Do you want me, Death?". Resultatet av den nya skivan blev inte riktigt som artisten tänkt.

– Det var inte alls tanken att göra en Bruce Springsteen-platta. Jag skulle skriva eget material men hade kört fast, så vi började leka med en Springsteen-cover för att komma i gång.

När första låten var inspelad kom musikglädjen tillbaka. Moa Holmsten hörde av sig till sitt skivbolag i Los Angeles och delade med sig av idén om en hel platta av Springsteen-låtar och fick bra respons.

Sedan dess har låtarna producerats och spelats in i Härnösand och i Stockholm. Med hjälp av sin musikaliska partner och bästa vän, Härnösandsbaserade Tony Naima, blev det 15 stycken låtar där urvalet sträcker sig från Bruce första till näst sista platta.

– Jag var från början inget fan av Springsteen. Jag hade inte lyssnat särskilt mycket på hans musik och visste inte heller särskilt mycket om honom och hans tankar bakom sin musik. Men jag tror det har varit till vår fördel när vi gjort den här plattan, vi kom in från andra vinklar och har vågat ta ut svängarna.

Under endagsfestivalen Broöppning förra året inledde Moa Holmsten festivalen och gav då smakprov på låtar från skivan som släpps i dag.

Hur var reaktionerna och bemötandet av låtarna?

– Jättebra. Jag märker på publiken när vi börjar spela att de är lite trevande först, att de kanske känner igen låtarna men inte kan placera dem. Men sedan kommer refrängen och då kommer även de instämmande blickarna. Det har varit genomgående varje gång vi spelat.

I slutet på augusti reser Moa Holmsten till USA för att uppträda med den nya plattan, en resa hon både ser fram emot och är nervös inför:

– Bruce Springsteen är ju deras nationalhelgon. Jag tror att antingen kommer det uppskattas och upplevas lite exotiskt att en kvinna från Sverige sjunger Springsteen, eller så kommer de tycka att jag vanärar honom.

Mer läsning

Annons