Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nashville-rock på Rootsypremiären

/
  • Nashvillebandet Banditos spelar på säsongspremiären av Rootsy Live.

Det blir internationellt besök när höstsäsongen av Rootsy Live drar i gång.
Amerikanska sexmannabandet Banditos är på Sverigeturné och stannar till i Sundsvall.
– Det är en fantastisk bra bokning, säger Petter Österlund på Rootsy Live.

Annons

Den 3 september drar höstsäsongen i gång av livescenen Rootsy på E-Street i Sundsvall. Första gästen för säsongen är det Nashville-baserade bandet Banditos. Petter Österlund tror att deras musik passar Rootsy perfekt.

– De spelar riktigt rejäl sydstatsrock. Men de hämtar influenser från massor av genres – bland annat soul och country, säger Petter Österlund.

Banditos släppte nyligen de självbetitlade debutalbumbet "Banditos". Daniel Josefsson, på Rootsy Live, snubblade över albumbet när han "talangscoutade" eventuella bokningar på Youtube och kände att det var något han ville ta till Sverige.

– Jag fastande för dem, framförallt sångerskan Mary Beth Richardson. Och jag fick känslan att de skulle passa bra i Sverige, säger han.

Han hörde av sig till bandet, som nappade på direkten, och bokade in hela 26 spelningar runt om i Sverige. Ett av stoppen blir på E-street i Sundsvall.

På premiärkvällen av Rootsy Live blir det även två förband. Ett av dem är redan bokade, Sundsvallsbandet Grand Barker. Petter Österlund hoppas att bokningar som Banditos kan göra att det blir lite mer publik än tidigare.

– Det har varit lite ont med folk ibland. Men vi vet att det är hög kvalité på det vi bokar.

– Banditos borde kunna locka en del. Jag tror deras lite ösigare stil passar Sundsvall som är mer av en punk- och hårdrocksstad.

Än så länge är inte fler kvällar uppbokade under hösten. Rootsy-gänget tar en kväll i taget.

– Vi måste veta att det går runt, det här är ingen vinstmaskin direkt. Vi jobbar väldigt hårt för att det ska kunna fortsätta, säger Petter Österlund.

– Men E-street är en väldigt bra lokal. Banden berömmer alltid ljudet.

Mer läsning

Annons