Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noice-trummisen gör solodebut på Q-bar

/

Han är kanske mest känd som trummis i Noice. Men på lördagskvällen gör Fredrik von Gerber solodebut på Q-bar i Sundsvall.
– Det känns kanon, säger han.

Annons

Fredrik von Gerber började spelade trummor i popbandet Noice 1980 men hoppade av två år senare. Sedan har han figurerat i flera svenska hårdrocksband, bland annat Easy Action.

I år har Fredrik von Gerber tagit stegat och släppt en singel som soloartist och på lördagskvällen gör han den första spelningen som soloartist.

– Det känns kanon. En massa vänner från Stockholm kommer upp och lyssnar. De har bokat upp en stor dela av restaurangen, säger han.

Singeln han släppt heter "White dove" och på den medverkar hiphopartisten Adam Tensta och även Fläskkvartetten.

– Det är mycket det stuket, jag har hört att det passar med det på det här stället. Det blir mycket akustiskt men sedan bryter helvetet loss på slutet, säger han.

Före detta Corroded-gitarristen Fredrik Westin har skrivit text till flera av Fredrik von Gerbers låtar och kommer att gästa under gigget.

– Ja, jag ska testa några nya låtar. Men det blir ett par Noice-låtar, det kommer jag aldrig ifrån. Det blir nog "Bedårande barn av sin tid", men den kommer att låta som en Metallica-ballad, säger Fredrik von Gerber.

Mer läsning

Annons