Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjda med responsen

/
  • Thomas Lundgren och Hansi Fellbrink i Roulette har fått bra respons för den nyskrivna låten

Karriären höll på att ta fart redan på 1980-talet. Via en comeback för några år sedan släpper nu rockbandet Roulette en helt nyskriven låt, "Secret room".
– Vi har fått väldigt bra respons, säger bandets basist Hansi Fellbrink.

Annons

På slutet 1980-talet var Sundsvallsbandet Roulette några att räkna med. Det gick så pass bra att de fick skivkontrakt med CBS, bytte namn till Cherry Red och tanken var att en fullängdare skulle släppas. Men helt plötsligt splittras bandet 1991.

Någon gång 2006-2007 får bandets basist Hansi Fellbrink ett mejl av en engelsman som släppa en cd med bandet.

– Jag skramlade ihop 32 demolåtar som vi hade spelat in och vi fick ihop till en skiva. Vi sålde slut på 1000 exemplar på en och en halv månad, säger Hansi Fellbrink.

Det snackades om en reunion men alla bandmedlemmar hade fullt upp på sina håll. Men 2010 fick de påtryckning från ett tyskt bolag som tryckte upp 1000 nya exemplar av skivan.

Då spelade bröderna Mats och Magnus Nelin med sångaren Thomas Lundgren i coverbandet Power Pack. Keyboardisten Tomas Nesslin hade då ett eget nytt band, Sweet Mary Jane.

– Jag jobbade mest. Men 2013 kände jag nu vill jag spela igen och det var en speciell händelse som fick mig att skriva en låt, säger Hansi Fellbrink.

Det var då "Secret Room" kom till. Han spelade upp den för Chris Rehn på Boxroom productions som han börjat arbeta med. Chris Rehn tyckte att de borde göra något med låten.

– Det var inte med tanke på att göra någon reunion egentligen. Nu är fyra av fem originalmedlemmar med. Chris spelar piano i stället för Tomas Nesslin.

I februari sattes grunderna till låten och i april lades sång. Målet var att få klar låten lagom till Sweden Rock Festival. Det finns en kärna på strax över 20 hängivna fans som fick höra låten i förväg.

– Vi har fått väldigt bra respons. Och på Sweden Rock ville radiokanalen Planet AOR göra en intervju med oss.

Tanken är att en låt till ska spelas in.

– Vi vill visa upp en lite rockigare låt också, säger Hansi Fellbrink.

Mer läsning

Annons