Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytaggad "Jerka" gör comeback

/
  • Förutom att släppa plattan
  • Rockveteranen Jerry Williams hämtar ny glöd genom att samarbeta med andra artister. På nya skivan

Trots att han storstilat tog farväl av scenen för två år sedan är Jerry Williams tillbaka med både ny platta och show.
– Det räcker inte att bara röja med hunden, man måste ju få lira också, säger den 73-årige rockern.

Annons

Även om Jerry Williams, eller Erik Fernström som det står i passet, firade 50 år som artist för ett par år sedan vägrar han kalla halvseklet för en karriär.

– Det är bara bonntjyvar med vassa armbågar som gör karriär, jag har ju bara velat lira. Man går inte omkring och tänker på hur det var för 40 år sedan, då är då och nu är nu, säger den folkkäre rockikonen.

I fredags, den 11 september – två år efter att han med föreställningen "Jerry – The farewell show" tackade för sig – gör Sveriges rockfarfar comeback med plattan "Ghost rider". Nya alstret är ett samarbete med Soundtrack of Our Lives-medlemmen Ian Person.

– Jag hade inte råkoll på honom, men jag har ju hört Soundtrack när vi ibland lirade på gig. Vi testade att göra några låtar och det var ball, kul att få nya kickar i studion. Sedan smällde vi ihop plattan under tre helger – pang pang pang, säger han.

På skivan varvas nyskriven musik med tolkningar av låtar från klassiska band som Suicide, Danzig och Creedence Clearwater Revival. Självklart återfinns även Anna Ternheim-duetten "Far from any road", The Handsome Familys låt som på senare år är mest känd som ledmotivet till första säsongen av tv-serien "True detective".

– Jag är lite freak på Anna, hon är ju asbra. Jag har haft koll på henne länge så det kändes skitkul när hon ville hänga på, säger Jerry Williams och fortsätter:

– Jag brukar gräva lite i Spotify och har upptäckt flera brudar som är för jävla bra. Ta till exempel Amanda Jenssen och Miss Li, då lyssnar jag högt som fan i hörlurarna, du vet så att det visslar i skallen.

Comebacken innebär inte bara en skiva. Under hela hösten uppträder han med en ny show på Kajskjul 8 i Göteborg, något han ser mycket fram emot.

– Man vet aldrig hur det ska gå, om det klaffar, men när det gör det är det grymt. Får man inte gåshud under ett gig är det något som är fel.

Men om nytändningen innebär fler "Jerka"-skivor framöver låter han vara osagt.

– Jag gör inga planer utan tar ett år i taget. Det är så mycket runt omkring så man har ingen aning om hur det funkar om ett år. Men jag vet i alla fall vad jag gör fram till jul, säger han och skrattar.

Mer läsning

Annons