Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt jazzigt av BKO

/

Piteåbon Bo Sundström och hans band har kommit till skiva nummer elva. Jag kan inte på stående fot avgöra om det är orkesterns bästa – eller rent av sämsta sedan "Söndag i sängen" för lite drygt 20 år sedan, men det är i och för sig gott nog.

Annons

Framför allt handlar det om texter, som gör mig på gott humör, trots en stor portion vedmod i herr Sundströms stämma.

Jag ska dock i ärlighetens namn säga att jag aldrig placerat mig längst fram i kön av beundrare till detta band. Förvisso kanske för att jag aldrig riktigt var med på tå i begynnelsen. 22 år efter skivdebuten har jag dock hängt med på tåget, förmodligen mest på grund av lite väl tilltaget antal samlingsskivor. Jag tror det har hunnit bli fyra (!) på dessa dryga 20 år. Mer än de flesta jämförbara band och förmodligen mest beroende på ett skivbolag som har trixat.

Hur som helst: den här skivans riktiga godbitar återfinns på en hand och det handlar mest om "Sommaren" och "Att vara ung". Dessa två är förvisso så bra att det räcker. Eller rättare sagt är det guldkorn, som borde finnas med på nästa uppfräschade samlingsplatta.

En del av det övriga verkar vara lite av det som lätt skulle kunna sorteras in som rester från några av de föregående skivorna. Förvisso godo texter och minst lika god sång – men emellanåt på gränsen till mesigt och alldeles för jazzigt för att riktigt tilltala undertecknads kräsna smaklökar. Vill jag vara snäll är det lite Hasse och Tage-romantik av den kaliber som Monica Zetterlund bäst serverade. Men det var rätt länge sedan – och definitivt inte sämre då.

Artist: Bo Kaspers Orkester

Album: "Redo att gå sönder"

Genre: Jazzpop

Bolag: Sony

Betyg: 3/5

Mer läsning

Annons