Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redo för breda publiken

/

Om du inte redan lyssnar på Supersci så är det dags att börja nu. Med senaste fullängdaren Entropy bevisar hiphopkollektivet från Sundsvall att de är redo för den breda publiken.

Annons

Supersci är hiphop för dig som vill ha seriositet, betydelsefulla textrader och lättsam elektronika. Generellt håller Entropy hög klass. "Digits" med gästande 7eventhirty och "Why oh why" hade lika gärna kunnat ligga på några som Drakes eller Beyoncés senaste skivor.

Skivans titel, på svenska entropi, är en direkt motsats till innehållet. Långt ifrån något ökande sönderfall, här är en sammanhållen produkt.

Supersci har en förkärlek för att döpa sina låtar tematiskt. På Entropy funkar det kanske bäst hittills. Temat, vad som söndrar oss och vad vi kan göra åt det, erbjuder textförfattarna i Supersci sympatisk terapi. Bästa spåret "Break it up" är en autotunad dataspelsblippande bekännelse om kraven du ställer på dig själv och på de runt dig.

De två låtar som Supersci släppt som singlar, "Dark Matter" med gäst Kristin Amparo och "Entropy" låter kanske mest som Supersci från förr. Det är både en styrka och en svaghet att Entropy tar bandet vidare. Soulsoundet är nertonat och jazzen nästan helt borta. Båda var saker som gav Supersci ett unikt sound i både svensk och internationell hiphop. Men allt på Entropy är inte utsmetat för det. Det finns fortfarande gott om egenheter. Som till exempel i roligaste låten "Call of the wild". Självklart ska Supersci ha kulning med i norrländsk rap.

Artist: Supersci

Album: Entropy

Genre: Hiphop

Bolag Flyphonic

Betyg: 4/5

EVA NILZON

Mer läsning

Annons