Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rigmor Gustafsson inleder jazzvåren

/
  • Rigmor Gustafsson och High Coast Jazz Orchestra inleder Jazzklubbens vårprogram på Sundsvalls teater den 24 januari.
  • Jojje Wadenius.

Jazzklubben inleder den nya säsongen under Sundsvalls Kulturfestival – på en lördag.
Första kvällen flyttar de tillfälligt till Sundsvalls teater där Rigmor Gustafsson och High Coast Jazz Orchestra står för underhållningen.

Annons

Måndagsjazzen kan stoltsera med ett starkt vårprogram, med några kära återseenden och några nya ansikten.

Premiären är en riktig höjdare och den förlägger de till Sundsvalls teater lördag den 24 januari som en del av Sundsvalls Kulturfestival.

Då avslutar länets storband High Coast Jazz Orchestra en veckas turné med efterlängtad jazzsångerska, Rigmor Gustafsson. Det är ett av flera samarbeten med Scenkonstbolaget under våren. Biljetter till den här konserten kan köpas på Entré Sundsvall och ingår inte i säsongskortet.

På den följande måndagen går klubben tillbaka till vanlig tid och plats och först ut på Aveny är trion LSD med Fredrik Lindborg påolika träblås, Martin Sjöstedt på bas och Daniel Fredriksson på trummor.

Nästa storstjärna dyker upp den 2 februari då Jojje Wadenius tar med sig The New York connection till Sundsvall. Stjärngäster kvällen till ära är Lew Soloff trumpet och Lou Marini saxofon, kända från grupper som Blood Sweat & Tears och Blues Brothers.

Ett kärt återbesök till stan är Isabella Lundgren som i höstas hade releasekonsert för sin senaste skiva på Tonhallen med Nordiska kammarorkestern. Hon besöker Jazzklubben med Carl Bagge Trio.

Vårprogrammet avslutas med en av Sveriges främsta jazzpianister Jan Lundgren och hans trio.

Under våren får vi också se och höra Bengt Stark all starssom bland annat har trumpet- och tromboneklassiker av Bob Brookmeyer och Clark Terry på repertoaren, men även trio Lynne Arriale, Grace Kelly och Claire Martin och Lisa Lystam Family Band.

Ett annat känt ansikte är Bengan Jansson som kommer till Jazklubben med en trio.

Övriga som kommer är Ulf Adåker quintet, Stockholm stompers och Soundstream.

Mer läsning

Annons