Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock 'n' roll-fest som får ölkrusen att spricka

/

Det exploderar direkt, trumintrot är redan en mil bort innan du upptäcker vad som kört över dig. Sedan är det bara att försöka följa med.

Annons

När det är dags för "Walk on by", sjätte spåret i låtordningen, pirrar det av vällust i benen och leendet börjar bli krampaktigt.

Det har suttit där från start.

Det är så säkert. Så självklart. Så stiligt.

Nicke Andersson tar med sig influenser från hela 70-talet, en bit av 60-talet och blandar soul med rock 'n' roll så att torsdag förvandlas till fredag och ölkrusen spricker.

Och nästan hela tiden är det något nytt som förs till bordet. Varierande bakgrundskörer, ett vildsint trumkomp, en gitarrslinga som bara dyker upp från ingenstans och sitter perfekt som ett par slimmade jeans i storlek 29.

Det blir i stort sett aldrig tråkigt. Visst, det finns svagare spår som drar ner betyget, även om de är glömda i samma stund som när det i sista låten "It Ain't What You Think (It's What You Do)" stöts ut ett klassiskt "UHH!" med tillagt eko.

Då jobbar Phil Lynott och John Bonham på att slå sig upp ur gravarna för att leta upp och ansluta sig till festen.

Paul Stanley och självaste John Lennon är redan där och längs väggarna stryker Brian Fallon (!) från The Gaslight Anthem. Influenserna, eller i alla fall liknelserna, är nästan lika oväntade som roliga och det blir en liten julafton för musiknörden att försöka hitta fler. Det finns.

De mångsidiga, bitvis lugnare och betydligt mer melodiösa spåren gör "Honk Machine" till gruppens hittills bästa album.

Artist: Imperial State Electric

Album: "Honk machine"

Genre: Rock 'n' roll

Bolag: SPD/Psychout Records

Betyg: 4/5

TOMMY EHLIN

Mer läsning

Annons