Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockig förfest till Nordfest

/
  • The Moby Dicks ser framemot att spela sitt nya material.

Som uppvärmning till Nordfest 2015 arrangeras "Förfest till Nordfest" på Club Deströyer. Det blir en helkväll i rockens tecken.

Annons

Banden som gästar Club Deströyer fredag 27 mars är punk-rockbandet Atlas Losing Grip och sundsvallsbanden The Moby Dicks och All Electric.

The Moby Dicks startades 2010 och består av sångaren och trummisen Jimmy Mattsson, gitarristen Sebastian Engberg och basisten Marcus Lundqvist.

– Vi ser framemot spelningen sjukt mycket, vi har inte lirat live på länge, säger Marcus Lundqvist.

Anledningen till det är att bandet har varit inne i studion och spelat in en ny EP som släpps till våren.

– Vi kommer spela vårt nya material och bjuda på ett intensivt och hårt set.

Marcus Lundqvist beskriver bandets musik som svängig och tung bluesrock. Och han är nöjd med hur det låter på deras nya EP.

– Vi lyckades verkligen fånga exakt det sound vi ville och få med den råa livekänslan som är typisk för oss. Jag tror det blir en wow-upplevelse för många.

Hur kom ni på bandnamnet?

– Vi tyckte det var coolt att ta från en bok, även fast ingen av oss har läst den. Men en val är ju stor och tung – precis som oss.

I dryga två år var All Electric nedlagt, men nyligen återuppstod bandet i form av Emil Woxlin på sång, Björn Sundström och Fredrik Dowermyr på gitarr, Johan Cedermark på bas, Teodor Bylund på trummor och Christian Cuadra på saxofon.

– Vi behövde lite tid ifrån varandra och det tar upp mycket tid att ha ett band. Men nu saknade vi att spela tillsammans och så var det en hel del som tjatade på oss att börja lira igen, säger Björn Sundström.

Spelningen på förfesten ser de framemot.

– Det ska bli sjukt kul att spela.

All Electric snöar inte in på en enskild genre utan hämtar inspiration från flera håll.

– Vi hämtar influenser från 60-talets Motown till 70-talets psykedeliska rock och väver in det i ett organiserat kaos. Vi är ganska open-minded.

Nyligen släppta bandet en EP med material från innan pausen och senare i år planerar de att släppa nytt.

– På spelningen blir det både gamalt och nytt.

Nordfest 2015 arrangeras på Aveny 17-18 april.

Mer läsning

Annons