Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roffe tar på sig ny rock

/
  • Idol-Roffe känner sig laddad att sjunga rock under fredagsfinalen av Idol.

Förra veckan tog sig Idol-Roffe vidare med en Jackson 5-låt.
I kväll ger han sig på Steppenwolfs största hit "Born to be wild".
– Det är en bra låt som passar mig.

Annons

Förra veckan ställdes de tolv kvarvarande idolerna inför den första fredagsfinalen. Då behövde Emil "Idol-Roffe" Öhlén inte sitta och svettas allt för länge.

Han framförde klassikern "Want you back" av Jackson 5 och fick fem "baggar" av fem möjliga av jurymedlemmen Anders Bagge för sin energi på scenen. Sundsvallsartisten lyfte fram sina dansmoves och tog sig vidare.

– Det kändes bekvämt, jag körde min grej, säger Idol-Roffe.

Men han var ändå inte helt nöjd med framträdandet, och det beror på hans röstproblem.

– Jag har inte fått visa hur jag kan sjunga än.

Hesheten i halsen har inte riktigt släppt den här veckan men han har fått hjälp av röstcoachen Susanne Bertlin från Sundsvall, som även hjälpte Kevin Walker förra året.

– Hon har stretchat tungan. Det är ganska skönt, men kan göra ont. Det är flummigt att en sådan grej kan hjälpa. Det känns ungefär som förra veckan, kanske lite bättre. Sedan har vi mest pratat om vad jag ska göra, det var inga konstigheter.

Under fredagskvällen är temat på låtarna filmmusik. Idol-Roffe ska uppträda med Steppenwolfs klassiker "Born to be wild" som var med i filmen "Easy Rider" från 1969 med Dennis Hopper och Peter Fonda.

– Det är en grym film. Jag har sett den flera gånger. Det är en bra låt som passar mig. Jag brukar sjunga lite rock ibland. Den här gången ska jag inte ta ut svängarna lika mycket.

Det blir inte lika mycket dans som förra veckan heller.

– Jag kommer inte att transportera mig över scenen så mycket. Jag kommer att vara på samma yta. Det är inte samma groove i låten. Jag kommer att digga och vara cool.

Mer läsning

Annons